Een gietvloer is volop genieten

  • Woon
  • januari 22, 2019
  • Comments Off
coatingvloer
Denk je eraan om een nieuwe vloer aan te schaffen? Heb je dan al eens aan een gietvloer gedacht? Een gietvloer is namelijk een echte aanrader in je woning. Deze vloeren kunnen in principe in elke ruimte van het huis worden toegepast, zelfs in de badkamer!

Doordat dit soort vloer slechts enkele millimeters dik is, kan deze meestal gewoon op een bestaande vloer worden gegoten. Er hoeft niet gehakt of gebroken te worden. Dat scheelt een hoop werk, kosten en stof. Bijkomend voordeel van het gieten is dat de vloer door het gieten direct recht ligt. De vloer hoeft van te voren of naderhand niet meer te worden geegaliseerd. Ook is een gegoten vloer prima toepasbaar bij (bestaande) vloerverwarming. Omdat de vloer zo dun is, hoeven deuren doorgaans niet te worden ingekort.

Een ander groot voordeel van een gietvloer is dat deze naadloos is. Dat betekent dat de vloer makkelijk in het onderhoud is. Deze vloeren zijn waterdicht. Er kan dus geen water tussen de naden lopen, waardoor je vloer eventueel kan krom trekken. Als je per ongeluk iets hebt gemorst kun je dat eenvoudig schoonmaken. Ook kan er zich geen vuil en stof tussen de naden ophopen, Voegen in tegelvloeren worden vaak smerig en in vloerbedekking hoopt zich vaak veel stof op, waardoor er weer kans op huisstofmijt ontstaat.

Ook qua looks is een gietvloer een aanwinst. Door zijn strakke uiterlijk is de vloer modern en eigentijds en laat zich prima met elke inrichting combineren.

Vaak wordt er bij gietvloeren aan een betonlook gedacht, maar wist je dat deze vloeren in alle RAL, Sikkens en NCS-kleuren leverbaar zijn? Dat biedt vele mogelijkheden.

In de meeste woonmagazines en op Pinterest staan veel voorbeelden van gietvloeren. Je krijgt een idee wat de uitstraling ervan is en hoe mooi ze met je spulletjes combineren. Toch is het de moeite waard zo’n gietvloer eens met eigen ogen te gaan bekijken. Dat kan onder andere in de showroom bij Coatingvloer. Bezoek voor meer informatie eens de website via coatingvloer.nl

Previous «
Next »