Waarom een veranda?

  • Woon
  • januari 17, 2019
  • Comments Off
waarom een veranda

De veranda is een belangrijke tuintrend in 2019

Trendwatchers hebben het plaatsen van een veranda aangewezen als een van de belangrijke tuintrends van het jaar 2019. Veranda’s zijn populair om uiteenlopende redenen. Als verlengstuk van jouw woning heeft een veranda bijvoorbeeld flink wat voordelen. Wat zijn deze voordelen precies en wat heeft u er aan als u een veranda bouwt of laat aanbouwen door een aannemer?

1. Een slimme investering
Een van de grootste pluspunten van een veranda is dat jouw huis met een veranda gewoon mer waard wordt. Want een veranda vergroot feitelijk het woonoppervlakte. Veel mensen die wat geld achter de hand hebben kiezen er dan ook voor om een veranda achter het huis te plaatsen. Dat levert aanzienlijk meer op dan het geld op een bankrekening laten staan en nauwelijks rente vangen. Mocht je van plan zijn om jouw woning later nog eens te gaan verkopen, dan betaalt de investering die je eerder in de veranda hebt gestoken zich dubbel en dwars terug.

2. Ook in het najaar kun je voortaan lekker buiten zitten
Wie een veranda laat aanbouwen, kan ook in de koudere maanden gewoon lekker buiten zitten. Een veranda heeft immers een overkapping die de regen afweert. Plaats een houtkachel of elektrische kachel op de veranda en het is er aangenaam toeven. En bent u bang dat de veranda vlonder glad wordt door de regen? Ook dat is gemakkelijk op te lossen. Kies voor composiet vlonderplanken met antislipbehandelingen en je kunt veilig gebruikmaken van jouw veranda.

3. Meer sfeer creƫren met een veranda
Als er iets is dat een veranda met uw woning doet, is het wel extra sfeer aan uw woning geven. Ook als het buiten wat minder goed weer is, zorgt een veranda voor een positief gevoel. Natuurlijk maak je de veranda daarbij zo gezellig mogelijk. Zet er een mooie bank en tafel in, naast natuurlijk de nodige planten, vazen en uiteraard de houtkachel.

4. Betere isolatie van het huis
Een voordeel dat veel mensen zich niet realiseren, is het feit dat een veranda zorgt voor betere isolatie van de woning. Feitelijk is een veranda namelijk een soort extra isolerende laag om de woning heen. Ook breekt de veranda de wind die langs het huis waait.

Previous «
Next »