Wat is een betonplex plaat en waar wordt deze voor gebruikt?

  • Woon
  • februari 10, 2020
  • Comments Off
betonplex plaat

Wellicht hoor je de term betonplex plaat voor het eerst, maar dit bouwmateriaal is over het algemeen behoorlijk bekend in de bouwsector. Wat is een betonplex plaat voor soort materiaal? En waarvoor worden betonplex platen in de bouw gebruikt? Je leest het in dit blogartikel!

Wat is een betonplex plaat en welke voordelen heeft dit plaattype?

Een betonplex plaat is plaatmateriaal dat enorm sterk is. Een betonplex plaat wordt gebruikt als materiaal om beton te bekisten. De betonplex platen bestaan uit een epoxy toplaag, die gemaakt is van twee lagen kunsthars. In hoofdzaak bestaan er twee soorten betonplex platen, namelijk betonplex dat is samengesteld van multiplex materiaal en betonplex gemaakt van spaanplaten. Multiplex platen hebben een aantal interessante voordelen. In de eerste plaats zijn ze enorm sterk. Daarom kunnen ze toegepast worden voor de bekisting van beton. Ten tweede blijven de platen lang in een goede staat omdat ze slijtvast en krasvast zijn. Een derde pluspunt van multiplex plaatmateriaal is het watervaste karakter van deze platen. De platen zijn aan de buitenzijde glad, wat als voordeel heeft dat beton en andere materialen er niet aan hechten. Daarbij is betonplex verkrijgbaar in verschillende coatings, bijvoorbeeld met een u-bestendige coatinglaag. Ten slotte is een voordeel van betonplex platen het feit dat ze, al naar gelang de behoefte, in diverse diktes verkrijgbaar zijn. Afhankelijk van het specifieke gebruiksdoel zijn er altijd geschikte platen te vinden voor jouw specifieke bouwproject.

Waarvoor worden betonplex platen zoal gebruikt

De meest gebruikte toepassing van betonplex plaatmateriaal is het bekisten van betonconstructies. De beton hecht niet aan de betonplex, waardoor de betonplex vaak meermalen gebruikt kan worden. Uiteindelijk scheelt dat natuurlijk in de kosten die je maakt voor jouw bouwprojecten en klussen. Vanwege de zeer positieve kenmerken van betonplex, zijn er ook andere toepassingen van dit materiaal bijgekomen. Zo worden de platen onder meer veel gebruikt om meubilair van temaken. Ook hondenhokken en konijnenhokken worden regelmatig in elkaar gezet met betonplex platen. Ook zijn de platen steeds gewilde geworden als werkbladen in keukens. Een laatste toepassing die ook veel voorkomt, is het gebruik van betonplex als vloer in bestelbussen en caravans. Allemaal heel ogisch, want betonplex is door zijn kracht veel te bieden aan de gebruiker

Waar te koop?

Betonplex kun je in veel bouwmarkten kopen, maar ook voordelig online bestellen bij een betrouwbaar bouwbedrijf. Laat je ook overtuigen door betonplex en bouw een keer je eigen meubels van dit handige materiaal.

Previous «
Next »