Net niet biologische taxus

  • Woon
  • februari 10, 2020
  • Comments Off
taxus topper

 Op de kwekerij van Taxus Topper worden al vier generaties lang planten gekweekt. Zij weten dus als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor de natuur te zorgen. Want als de natuur rondom de kwekerij goed is, groeien de planten beter. De hele natuur werkt met elkaar samen en zij als kweker maken hier gebruik van.  

Bemesting 

De bodem waar de taxus op groeit moet in balans zijn. Bij TaxusTopper gebruiken ze dierlijke mest, compost of champignonafval ter bemesting van hun planten. In deze prachtige grondstoffen zitten veel meer voedingsstoffen dan in kunstmest en door het gebruik van deze natuurlijke meststoffen blijven de gronden in een goede conditie; rijk aan mineralen waar de planten weer goed op groeien. Ook gebruikt TaxusTopper hun eigen bodemverbeteraar wanneer zij de velden vol met taxusplanten poten. Deze bodemverbeteraar verpakken zij ook in zakken van 50 liter, zodat zij deze bodemverbeteraar mee kunnen leveren met de planten. Hiermee borgen zij een goede start voor de planten.  

Bestrijding 

TaxusTopper voorkomt graag het gebruik van spuitmiddelen, aangezien deze de natuur aantasten. Spuitmiddelen zouden onder andere gebruikt kunnen worden om onkruid te bestrijden. TaxusTopper heeft de voorkeur voor schoffelen, zodat zij het gebruik van spuitmiddelen kunnen voorkomen. Ook tegen het beschadigen van de taxus door dierlijke invloeden zouden spuitmiddelen gebruikt kunnen worden. Er zijn insecten die graag aan de taxus knabbelen, bijvoorbeeld luizen. Door de goede natuur rondom de kwekerij zijn er veel lieveheersbeestjes, welke weer graag de luizen opeten. Op deze manier is er een balans en wordt het gebruik van spuitmiddelen voorkomen. 

Teeltrolatie 

Als er lang achter elkaar dezelfde soort planten op een stuk grond staan worden er jarenlang dezelfde mineralen uit de grond onttrokken. Op een gegeven moment zijn deze mineralen op. Dit voorkomt TaxusTopper door om de paar jaar andere gewassen te zaaien of te planten. Deze hebben dan een ander dieet en zo blijft de bodemsamenstelling in balans.  

Taxuskever 

De Otiorhynchus sulcatus eet graag aan de bladeren van de taxus en wordt daarom ook wel de taxuskever genoemd. Wanneer de kever zich meerder jaren achter elkaar kan vermeerderen kan deze dodelijk worden voor de planten. Deze kevers zijn chemisch te bestrijden, maar TaxusTopper kiest ervoor om dit biologisch te doen. Zij zetten microscopisch kleine wormpjes (aaltjes) in de grond. Deze aaltjes zorgen ervoor dat de larven van de kever niet uitgroeien tot nieuwe kevers. Zij behandelen de planten ieder jaar zodat de aaltjes via de kluit van de plant mee gaan naar hun nieuwe omgeving in uw tuin. En zo is uw taxushaag bij TaxusTopper al beschermd tegen deze taxuskever. 

Waarom dan net niet biologisch?  

De grootste bomen op de kwekerij zijn 15 jaar oud. Deze zijn dus al 15 jaar gesnoeid, bemest en bewaterd. Mocht de natuur wegens een onbekende reden toch verstoord zijn, dan kan TaxusTopper het risico niet lopen dat er 15 jaar werk verloren gaat. Daarom zullen zij gewasbeschermende middelen inzetten wanneer dit noodzakelijk is. Wanneer dit op het juiste moment en op een verantwoorde manier wordt toegepast, hoeft dit niet slecht te zijn voor het milieu. 

 TaxusTopper maakt gebruik van de natuur om mooie volle en diepgroene Taxus baccata te kunnen kweken. Zij vinden het daarom ook belangrijk om goed voor deze natuur te zorgen. Wanneer u een taxus bestelt bij TaxusTopper, kunt u er daarom zeker van zijn dat de teelt van deze plant de natuur niet verstoord heeft. Door gebruik te maken van de bodemverbeteraar van TaxusTopper, creëert u bovendien zelf ook de juiste natuurlijke grondbalans, voor een goede start van uw taxushaag.  

Previous «
Next »