Marokkaanse lampen

  • Woon
  • februari 5, 2020
  • Comments Off
marokkaanse lampen

Heb je ooit een Marokkaanse hanglamp gezien? Zo niet, dan heb je duidelijk iets gemist. Een Marokkaanse lamp is een echt wonder voor het oog. Met zijn prachtige licht- en schaduweffect betovert het elke kamer, elke hoek en uiteindelijk ook uw oog. De hanglamp is een lamp die aan het plafond hangt, wat heel bijzonder is en niet een van de standaardlampen is. Het creëert een echte Marokkaanse of oosterse sfeer.

Hoe ziet een Marokkaanse hanglamp eruit?

Een Marokkaanse hanglamp is een lamp die aan het plafond hangt en een bijzonder oosterse sfeer creëert. De meeste hanglampen hebben een ronde vorm en geen randen. Ze hebben ook een zilveren uitstraling en het licht schijnt door hun patroon met gaten. Elke Marokkaanse lamp heeft een specifiek patroon met enkele duizenden perforatiegaten, waardoor het licht schijnt en prachtige, betoverende schaduwen werpt. De schaduwen, in combinatie met andere accessoires uit het oosten, creëren uiteindelijk de juiste oosterse sfeer. Het moet ook worden vermeld dat alle Marokkaanse hanglampen bij GHALIA een opening aan de onderkant hebben, dus je kunt de lamp gemakkelijk vervangen, maar ook direct licht hebben.

Elke lamp is een echt hoogtepunt. Het speciale schaduweffect en de felle kleuren van de lamp maken het een echte blikvanger in de kamer. Licht trekt in het algemeen de ogen aan. Licht stuurt blikken en deze Marokkaanse lamp zal zeker iets langer blijven. Het werpt unieke en grote schaduwen op de muren en het plafond, die worden bepaald door het patroon met de duizende gaatjes.

marokkaanse hanglampen

Hoe worden onze Marokkaanse lampen gemaakt? 

Elke Marokkaanse lamp bij GHALIA is handgemaakt met liefde. Als materiaal wordt messing of koper gebruikt, dat vervolgens verzilverd wordt. Elke lamp wordt vervaardigd in kleine werkplaatsen in de souks en medinas van de Egyptische steden. Elk patroon en dus elk gat wordt met de hand geponst. Dit werk is erg tijdrovend wanneer het patroon erg ingewikkeld is en er meer dan duizend gaten moeten worden geponst. Daarom is een Marokkaanse lamp een waar meesterwerk van oosters vakmanschap. De speciale oosterse sfeer

Zoals je al hebt gelezen, is elke lamp echt uniek en speciaal. Elke Marokkaanse hanglamp heeft zijn eigen patroon met verschillende aantallen gaten. Dit is precies wat het zo uniek maakt. Met een lichtbron wordt licht door dit patroon gegooid en werpt de lampenkap magische schaduwen die een hoek, een kamer, een heel appartement in een heel speciale sfeer brengen. Het is echt ongelooflijk mooi wanneer dit schaduwspel is gemaakt in combinatie met licht. Je begint in je droom van een 1001 nacht te duiken en voelt alsof je in het oosten bent. Met Marokkaanse hanglampen komt de vakantie, het zuiden naar je huis. een

Het voelt alsof het in een bazaar of in een oosters paleis is en de hele zaak in je woonkamer bijvoorbeeld … Geweldig, toch? De oosterse sfeer heeft een kalmerende werking op je ziel. Met de juiste geuren creëer je echte ontspanning en een gevoel van opluchting in jezelf. Sfeer is erg belangrijk als het gaat om uitschakelen, ontspannen. De warme kleuren hebben een positief effect op ons humeur.

marokkaanse lamp

Marokkaanse hanglampen in huis

Breng warmte en licht in uw huis met onze Marokkaanse hanglampen van GHALIA. Deze lampen zorgen ook voor een geweldige, levendige sfeer van het oosten. De Marokkaanse lampen zijn echte edelstenen van het oosten. Onze oosterse, Egyptische en Marokkaanse hanglampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en met verschillende patronen. Bovendien worden de Marokkaanse lampen geleverd met een ketting van ongeveer 65 cm. De kleinere versies van deze speciale lampen zijn niet uitgerust met een ketting. Ze zijn bevestigd aan de stroomkabel door middel van trekontlasting om een ​​minimalistisch effect te bereiken.

Hier zijn een paar ideeën om nog meer uit deze lampen te halen: Hang de lampen afzonderlijk op of op verschillende hoogten om een ​​dramatisch lichteffect te bereiken. Plaats uw Marokkaanse hanglampen in groepen van 3 als decoratieve primaire verlichting boven een ruime eethoek.

Previous «
Next »