• Homepage
  • >
  • Verbouwen
  • >
  • Hierop moet je letten wanneer je van plan bent een dakkapel te plaatsen

Hierop moet je letten wanneer je van plan bent een dakkapel te plaatsen

  • Woon
  • februari 11, 2020
  • Comments Off

Wil je je woning uitbreiden met een prachtige dakkapel? Goed idee! Natuurlijk komt er bij de zoektocht naar, en de bouw van, een dakkapel heel wat kijken. Soms kan het moeilijk zijn om het bos door de bomen te zien wanneer je een dakkapel moet kiezen. Een duidelijk overzicht met enkele handige tips is in dat geval zeker interessant. Waarop moet je nu zoal letten als je van plan bent een dakkapel te plaatsen?

Belangrijke factoren bij het plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel kan je woning ruimer, gezelliger én waardevoller maken én daarbij zorgen voor meer natuurlijke lichtinval. Het juiste model vinden is echter niet altijd eenvoudig door het grote aanbod aan mogelijkheden. Onderstaande tips helpen je om de beste oplossing te vinden voor jouw situatie!

1. De voordelen van een kleine of grote dakkapel

Het formaat van de dakkapel is vanzelfsprekend belangrijk. Een klein model met één raam is bijvoorbeeld erg handig in een kleinere woning die je toch van wat extra ruimte wilt voorzien. Is je dak breder en hoger en je leefruimte groter, dan kan je kiezen voor een dakkapel met meerdere ramen. Meer dan genoeg opties dus voor elk type woning en dak!

2. Hout, kunststof of iets anders?

Daarbij speelt ook het materiaal van de dakkapel een grote rol bij hoe het resultaat eruit zal zien. Een houten dakkapel ziet er doorgaans iets klassieker en robuuster uit, maar ook als gezelligheid je belangrijkste doel is, is dit materiaal ideaal. Kunststof en Trespa zijn dan weer iets lichter en gemakkelijker te plaatsen – en hebben daarbij een modernere uitstraling.

3. Het design en de afwerking van de dakkapel

Ten slotte moet je ook rekening houden met het ontwerp en de eventuele afwerking van de dakkapel. Afhankelijk van welke woonstijl je hebt, zijn er bepaalde mogelijkheden die goed passen. Zo kan je je dakkapel en de ramen die erin zitten afwerken met houten glaslatten, een extra balkon laten bouwen om je woning een pittoreske look te geven, enzovoort.

De beste kwaliteit dakkapellen voor jouw woning

Bovenstaande lijst is nog lang niet compleet, maar ze geeft je toch al een duidelijk beeld van enkele belangrijke factoren bij het kiezen en bouwen van een nieuwe dakkapel. Natuurlijk loont het de moeite om op de hulp van een professional te vertrouwen als je de beste kwaliteit wilt hebben. Een dakkapel die op deskundige wijze is gebouwd en afgewerkt, zal immers veel meer toevoegen aan je wooncomfort.

Daarbij zorgt een kwalitatieve dakkapel er ook voor dat je woning veel meer waard is, wat vooral handig is als je je woning later wilt verkopen. Kortom, een dakkapel van kwaliteit betekent alleen maar een meerwaarde voor je huis.

Previous «
Next »