Zo pas je je slaapkamer eenvoudig aan voor de winter

  • Woon
  • november 2, 2018
  • Comments Off

De nachtmerrie van elke koukleum nadert: het winterseizoen. In een koude winter vol sneeuw is het fijn om thuis de warmte lekker op te zoeken. Vooral wanneer je s ’avonds het bed in kruipt is het fijn als je geen last hebt van de kou. Lees in dit artikel verder voor handige tips voor een warme slaapkamer in de winter.

Begin bij het bed

Een groot bed waarin je lekker veel ruimte in hebt is fijn om in te slapen. Om in de winter er lekker warm bij te liggen in bed is het belangrijk om de juiste dekbedovertrek te kiezen. Vermijd katoenen en satijnen dekbedovertrekken in de winter, omdat deze dekbedovertrekken goed ventileren houden ze ook minder warmte vast. Kies in plaats daarvan voor een flanellen dekbedovertrek. Flanel is erg zacht en houdt warmte langer vast. Ga daarnaast ook op zoek naar een winterdekbed, die zijn erg geschikt voor koude winternachten. Voor de echte koukleumen onder ons is het een optie om te slapen met een kruik.

Verlicht de kamer

Tijdens de donkere winterdagen wil je een warme en sfeervolle feeling hebben in de slaapkamer. Dit is goed te doen door sfeerverlichting, leuke lampjes en kaarsen. En het is immers winter, kerstlichtjes in je slaapkamer zijn dus geen gek idee. Steek ook wat kaarsjes aan voordat je gaat slapen, dit heeft een kalmerend effect en geeft ook wat warmte af. Je valt dan met een ontspannen gevoel in slaap en je krijgt een goede nachtrust. Een leuke lamp voor op je nachtkastje is ook een goede optie.

Zorg voor goede verwarming

Voor een fijne temperatuur in de slaapkamer is verwarming erg belangrijk. Plan een onderhoudsbeurt van je verwarmingsketel in voordat de winter begint. Dan weet je of het nog naar behoren werkt en heb je genoeg tijd om het te laten repareren of om bijvoorbeeld een nieuwe hoogrendementsketel aan te schaffen.

Door de gordijnen, ramen en deur dicht te houden houd je ook de meeste warmte in de kamer. Laat overdag (niet te kort voor het slapen gaan) wel even het raam open voor frisse lucht in de slaapkamer.

Geef je kamer een warme uitstraling

Een warme uitstraling in de slaapkamer is erg fijn, dit geeft het een knus gevoel. Voor een warm gevoel in de slaapkamer verwerk je veel natuurlijke materialen, vooral hout staat erg mooi. Andere kleuren zoals beige en rood geven de slaapkamer ook een warme feeling. Een opkomende trend is de industriële interieur in huis, in de slaapkamer staat dit erg mooi. Om je slaapkamer een warmere uitstraling te geven hoef je niet veel werk te verrichten. Je hoeft niet altijd de muren of plafond te schilderen of al het meubilair te vervangen. Ook kleine aanpassingen helpen; decoratie, sfeerverlichting, klein meubilair zoals bijzettafeltjes en stoeltjes helpen al erg mee voor een warme uitstraling.

Creëer een zacht interieur

Het klinkt misschien een beetje gek. Maar probeer je interieur een zacht en knuffelbare uitstraling te geven. Hoe doe je dat? Dat doe je met lekker veel kussen, plaids, wollen dekens en leuke vloerkleden. Kortom: zachte en warme materialen. Koop deze producten vooral in leuke en warme kleuren zoals beige, tingrijs, rood of pasteltinten. Het is ook een optie om verschillende materialen en structuren te verwerken, bijvoorbeeld een mix tussen wollen en donzen kussens.  

 

Previous «
Next »