Benodigdheden voor de verbouwing

  • Woon
  • november 1, 2018
  • Comments Off

Wanneer je aan de slag wilt gaan met het verbouwen van een kamer of zelfs je hele woning, dan doe je er goed aan om je goed voor te bereiden op de klus. Met onderstaande tips kan je al een flink eind vooruit komen.

Plan alles

Zorg dat je ruim van tevoren je hele verbouwingsplan op papier hent. Bereken wat je ongeveer kwijt bent, hou hierbij wel rekening met onverwachte kosten, schat dus liever wat hoger in. Koop alleen materiaal wat je echt nodig hebt. Bij grote klussen kan het schelen om een aannemer in dienst te nemen die ervaring heeft.

Gereedschap

Bij elke klus heb je gereedschap nodig. Je kunt diverse gereedschappen kopen, maar je kunt ook machines huren. Dit zal aanzienlijk in geld schelen, bekijk dus wat voor jou voordeliger is. Het heeft weinig zin om appraten te kopen die je na de verbouwing niet meer nodig hebt. Een boormachine of schuurapparaat zal je vaker gebruiken voor diverse klussen dan een werkbank met een cirkelzaag om hout op maat te zagen. Koop daarbij altijd voldoende kleinmateriaal in diverse maten, je zult zien dat je bijvoorbeeld veel schroeven en spijkers nodig zult hebben.

Hulpmiddelen

Niet alleen gereedschap is belangrijk, ook heb je diverse hulpmiddelen nodig om de klus te klaren. Denk bijvoorbeeld aan een afzuigsysteem om gevaarlijk fijnstof af te voeren(draag altijd een mondkapje!) en ook is voldoende verlichting belangrijk. In een donkere kamer werken is niet fijn, kijk voor handige led bouwlampen bij Ledwereld.nl.

Vervoer

Bij grotere klussen kan het zeer handig zijn om een aanhanger te huren. Hierdoor kan je makkelijk grotere spullen vervoeren zonder dat je problemen hebt met een te kleine kofferbak en/of veel ritten maken. Ook is het handig om grof vuil af te voeren. Wanneer er heel veel vuil verwacht wordt doe je er goed aan om een grote container te laten plaatsen. Zo kan je gerust aan het werk en je kunt in 1 keer alles laten meenemen.

Steigers

Wanneer je buiten aan de slag gaat, doe je er ook goed aan om steigers te gebruiken. Wanneer je flexibel aan de slag wilt, kan je kiezen voor rolsteigers.

Previous «
Next »