Tuinaanleg

  • Woon
  • februari 26, 2018
  • Comments Off

Ben jij iemand die veel tijd in de tuin doorbrengt? Je tuiniert graag maar anderzijds wil je ook lekker relaxen in je tuin? Een leuk ingericht terras is heel praktisch en je kunt er je meubelen op kwijt zonder dat ze in het (soms heel natte) gras hoeven te staan. Wil je het nog makkelijker en wil je niet te veel onderhoud? Kies dan voor composiet vlonderplanken.

Composiet: oersterk, veilig en bijna of geen onderhoud

Composiet is een kunststof die met vezels is versterkt. Dat maakt het oersterk, maar ook heel makkelijk in onderhoud. Het hoeft niet geverfd of gebeitst te worden, vertoont geen splinters of rot niet zoals houten vlonderplanken. Je maakt het schoon met een licht sopje en een borstel. Meer hoef je niet te doen. Composiet vlonderplanken worden antislip afgewerkt zodat uitglijden vermeden wordt. We mogen gerust stellen dat composiet heel wat voordelen heeft ten opzichte van hout. Je hebt het voor heel wat jaren.

Kies je eigen stijl en look

Juist doordat deze planken uit kunststof bestaan, worden ze in allerlei uitvoeringen vervaardigd. Zo kun je kiezen uit heel wat kleuren: van licht grijs tot zwart met daartussen heel wat bruine hout-tinten. Er is keuze tussen bijvoorbeeld een strak of geribbeld oppervlak en planken met de look van houtstructuur. En daarnaast kies je zelf de breedte, lengte en dikte van de planken.

Je terras zelf installeren?

Als je handig bent, kun je perfect zelf je vlonderplanken installeren. Bij verkopers van vlonderplanken kun je alle benodigdheden verkrijgen: de vlonderplanken, schroeven, clips en onderbalken. Je krijgt er uitgebreide instructies bij hoe je de planken moet installeren. Het is een hele klus, maar zeker niet onoverkomelijk.

Genieten is de boodschap!

Vlonderplanken in composiet maken jou het leven makkelijker. Eens je terras geplaatst is, rest jou enkel nog te genieten! Maak vanaf het begin je terras groot genoeg ‘voor in geval dat…’ Misschien wil je na een tijdje niet alleen tuinzetels, maar ook een tafel met stoelen, BBQ, vuurtafel, plantenbakken en nog heel wat andere leuke dingen installeren. Wedden dat je op zonnige dagen niet meer van je terras weg te slaan bent?

Previous «
Next »