De juiste verlichting voor de juiste sfeer

  • Woon
  • maart 12, 2018
  • Comments Off

De verlichting van een ruimte speelt een erg grote rol bij het creëren van een bepaalde sfeer, dat weten we allemaal. Toch is het vaak moeilijk om goede verlichting te kiezen, grotendeels omdat het aanbod zo uitgebreid is. Wat de inrichting stijl ook mag zijn (modern, Scandinavisch, klassiek, landelijk of industrieel), gaan voor gepaste verlichting is hoe dan ook een must.

Hoe begin je daar nu precies aan? Het volgende overzicht kan je helpen te bepalen welke lampen en verlichting je nodig hebt voor welke sfeer. Op die manier verbeteren zowel het comfort als de uitstraling van de ruimte!

Voor elke sfeer een andere verlichting

1. Een warme, gezellige sfeer creëren

Als je een gezellige look wil bereiken in je woonkamer, keuken of slaapkamer, dan zijn traditionele lampen of halogeenlampen de beste keuze. Deze geven een quasi natuurlijk licht af, dat de ruimte op de juiste manier gaat verlichten. Het voordeel van halogeenlampen is dat ze eigenlijk bij elke woningstijl passen; van modern tot landelijk en industrieel. Toch hebben ze altijd een ander effect op hoe de ruimte wordt ervaren. Halogeenlampen gaan dan wel iets minder lang mee dan LED verlichting, de verlichting die ze creëren past perfect bij heel wat verschillende inrichtingen.

2. Modern en strak met LED verlichting

LED lampen zijn dan weer ideaal als je het graag iets moderner en strakker wil hebben. Hoewel dergelijke verlichting in ontelbaar veel verschillende soorten komt, worden ze vooral gebruikt in woningen die een sobere, strakke look willen bereiken. Het licht dat LED lampen afgeven heeft ook een andere tint en indruk en wordt over het algemeen als iets minder warm ervaren. Vaak is dat bij een modern interieur echter precies wat je nodig hebt! LED verlichting bestaat er voor interieurs, maar er zijn evengoed opties voor de verlichting van de buitenkant van de woning.

Haal méér uit je interieur, met de juiste verlichting

Natuurlijk zijn er nog veel andere mogelijkheden op het vlak van verlichting. Toch kan je bovenstaande richtlijnen al goed gebruiken om je interieur een niveau hoger te tillen en van meer uitstraling én wooncomfort te genieten!

Previous «
Next »