Ga jij voor de trendkleuren van 2024? Gewoon doen!

  • Woon
  • mei 1, 2024
  • Comments Off
trendkleuren van 2024

Is het een tijdje geleden dat je je interieur nog een boost gaf? Of ben je gewoon iemand die de woontrends op de voet volgt? Dan geven wij jou hier heel wat tips om je interieur in te richten volgens de kleurtrends 2024. Laat je inspireren en ga meteen aan de slag!

Welke kleuren doen het in 2024 goed?

Er zijn toch wel een aantal duidelijke kleurtrends in 2024. De meest opvallende zijn: perzikroze, licht- tot vaalblauw, alle tinten beige en bruin. En zeer verrassend komt hier nog bij: mat zilver. Dit zijn de richtlijnen wat kleuren betreft. Uiteraard kun je er zelf met andere tinten experimenteren. Onthou deze kleurtrends 2024 en creëer je eigen stijl.

Wat is er nieuw aan de kleurtrends 2024?

Deze kleurentrends van 2024 voor het interieur zijn zeer specifiek. Als je de verschillende tinten op elkaar laat aansluiten, krijg je een pittige, levendige en vrolijke interieurinrichting. Waar het de vorige jaren nog vrij rustig was met wat we noemden ‘aardekleuren’, gaat het nu de zonnige en soms uitbundige kant op. Het mag best wel chique ogen. En hier komt dan het mat zilver op de proppen. Het geeft extra allure aan de andere kleuren. En dat is nu net wat we willen: charme, allure en karakter. Misschien kun je wel een aantal tinten van je huidige interieur bewaren. Maar toch zal je afscheid moeten nemen van het oude beeld van je interieur en voor de nieuwe look gaan. Hoe ga jij te werk?

Hoe je interieur aanpassen aan de kleurtrends in 2024?

Heb je bijvoorbeeld witte vloeren, muren en plafonds? Of hou je toch graag nog wat van je huidige beige in je nieuwe interieur? Het kan perfect. Je hoeft niet alles te gaan overschilderen of bedekken met de nieuwe kleuren. Je mag het gerust houden op één of meerdere muren die een nieuwe tint krijgen. Je merkt dat je bijvoorbeeld met enkel een nieuwe bank en wat accessoires al een heel eind op weg bent. Of kies een paar vloerkleden, verlichting en muurdecoratie in de trendkleuren van 2024. Andere stoelen en andere gordijnen maken je interieur plots helemaal anders. En je hoeft ook niet alles tegelijk te gaan wijzigen. Je doet het helemaal in één beweging, of je gaat stap voor stap aan de slag. Aan jou de keuze!

Laat je inspireren alvorens aan de slag te gaan

Maak bijvoorbeeld een moodboard. Zoek foto’s op internet en vind inspiratie hoe jij het graag zou willen bij jou thuis. Dit kan, op een regenachtige namiddag, een leuke activiteit zijn met het hele gezin. Hoe meer ideeën, hoe prettiger. Met je collage bij je, ga je dan shoppen en haal je heel wat prachtige interieurstukken, verf en nieuwe stoffen in huis. Hou je vooral bij je oorspronkelijke idee. Later kun je nog altijd aanpassen. Dit jaar gaan we niet voor een mengelmoes aan kleuren, maar houden we ons zeer specifiek aan enkele tinten. Ze stralen voldoende kracht en karakter uit om je woning te laten shinen!

Previous «
Next »