• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Woonaccessoires meenemen vanaf vakantie: do’s en don’ts

Woonaccessoires meenemen vanaf vakantie: do’s en don’ts

  • Woon
  • december 24, 2018
  • Comments Off
woonaccessoires meenemen vanaf vakantie

Thuis lekker lang nagenieten van die heerlijke vakantie in dat prachtige oord? Dat kun je doen door je leukste vakantiekiekjes her en der door het huis neer te hangen. Nog leuker is het om iets echt lokaals mee te nemen, zoals interieur items uit het buitenland! Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk tapijt uit het Middellandse Zee-gebied , schalen uit Azië of traditionele manden uit Afrika of de Balkan. Zo geef je je interieur een geheel eigen touch met mooie spulletjes die niemand anders uit je omgeving heeft. Toch is woonaccessoires meenemen vanaf vakantie niet altijd een goed idee. Bepaalde zaken zijn namelijk verboden, zoals bijvoorbeeld producten die gemaakt zijn van beschermde dier- en plantsoorten. Lees je daarom van tevoren goed in, zodat je bij de douane niet voor verrassingen komt te staan!

Verboden of niet?

Veel woonaccessoires mag je gewoon meenemen naar Nederland, maar in sommige gevallen worden je nieuwe spulletjes geweigerd. Dit laatste is vooral het geval wanneer je items koopt die gemaakt zijn van, of bestaan uit, beschermde dieren en plantensoorten. Een bekend voorbeeld van een verboden interieur item uit het buitenland is koraal. Het staat heel mooi als decoratie, maar het leven in zee wordt ernstig aangetast als het koraal eruit verwijderd wordt. Ook producten van ivoor zijn verboden terrein. Een goed schoongemaakte schedel van een wild dier meenemen is daarentegen geen enkel probleem.

Gemakkelijk interieur items meenemen vanaf vakantie

Weet je inmiddels zeker dat jouw prachtige nieuwe woonaccessoires meenemen vanaf vakantie geen probleem is? Kijk dan even op welke manier je ze het beste mee naar huis kunt nemen. Gaat het om een klein en licht interieur item, dan kun je deze eenvoudig meenemen in je koffer of tas. Heb je een groot meubelstuk of woonaccessoire gekocht? Dan is het in veel gevallen handiger om dit naar jezelf op te sturen. Pak je item of items stevig in en laat het pakketje ter plaatse naar Nederland sturen. Reis je niet met het vliegtuig, maar per auto? Dat is nog makkelijker! Hier prop je met het grootste gemak al je accessoires in en wordt interieur items meenemen vanaf vakantie een eitje!

Previous «
Next »