Vijf tips voor de perfecte raamdecoratie

  • Woon
  • februari 23, 2018
  • Comments Off

Vind jij het ook zo moeilijk om keuzes te maken op het gebied van interieur? Er zijn ontzettend veel opties, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je nieuwe raamdecoratie kopen? Dan vind je hier vijf belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Functie

Je moet jezelf in eerste instantie afvragen waarom je raamdecoratie in huis wilt halen. Ga je vooral voor de look? Of vind je het juist belangrijk dat de decoratie ook echt iets doet? Zo kan je voor een verduisterend exemplaar gaan, maar je kunt je raamdecoratie ook uitzoeken op het gebied van privacy. De keuze wordt makkelijker wanneer je vooraf weet wat je wilt!

Stijl

Je kunt alle kanten op wanneer je raamdecoratie uitzoekt. Het lijkt daarom een hele opgave om een keuze te maken, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Pas het uiterlijk van je raamdecoratie gewoon aan aan de rest van je interieur. Heb je een woning die gedecoreerd is in een landelijke stijl? Dan zoek je ook landelijke raamdecoratie uit. Houd je juist van modern? Ga dan voor een strak en simpel exemplaar. Laat je leiden door de rest van je interieur en de keuze wordt zoveel makkelijker.

Maat

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden is de maat van je raamdecoratie. Geen enkel gordijn zal er goed uitzien wanneer deze de verkeerde maat heeft. Zorg er daarom voor dat je goede afmetingen maakt. Bovendien helpt het om je raamdecoratie bij een gespecialiseerde winkel te kopen, zoals topjaloezieën.nl.

Kleur

Vind je het moeilijk om een keuze te maken op het gebied van kleur? Vraag jezelf dan het volgende af: wil je dat je raamdecoratie een opvallend element in je woning wordt? Zo ja, zoek dan een kleur uit die afsteekt tegen de muren en kozijnen in je woning. Zo niet, dan moet je juist op zoek naar kleuren die goed samengaan met de rest van je interieur.

Materiaal

Materiaal is een belangrijk element van ieder interieur. Verschillende materialen hebben namelijk verschillende uitstralingen. Zo ogen stoffen vaak erg zacht en klassiek, terwijl hout erg knus aan kan voelen. Houd je van een stoere look? Zoek dan raamdecoratie uit waar metaal in is verwerkt. Subtiele verschillen in materialen kunnen de look van je raamdecoratie totaal veranderen.

Previous «
Next »