• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Je tuin wordt pas echt compleet met een zorgvuldig gekozen tuinset

Je tuin wordt pas echt compleet met een zorgvuldig gekozen tuinset

  • Woon
  • mei 25, 2021
  • Comments Off
tuinset

Een jaar geleden had je je niet voor kunnen stellen dat je de daaropvolgende twaalf maanden in en om je huis zou gaan doorbrengen. Toen de zomer aanbrak, buitenlandse reizen werden afgeraden en je de jaarlijkse vakantie onverhoopt moest annuleren, begon het echter door te dringen dat de komende tijd er toch heel anders uit zou gaan zien dan je normaal gewend was.

Je besloot daarop dan ook vrijwel gelijk om geen tijd meer te verliezen en aan de slag te gaan met een grondige renovatie van de achtertuin. Als je de zomer in eigen land zou moeten doorbrengen in plaats van een exotische strandvakantie van meerdere weken, dan wilde je er toch zeker van zijn dat je in ieder geval prettig en comfortabel buiten kon zijn om zoveel mogelijk van de zomermaanden te kunnen genieten.

Afgelopen jaar heb je in de tuin het terras vergroot en verlichting geplaatst

Zodoende dat je je terras hebt vergroot en een degelijke barbecue hebt aangeschaft, zodat je tijdens die warme avonden toch met een aantal vrienden lekker kunt eten en van een drankje kunt genieten. Ook heb je verlichting in de tuin aangebracht, zodat je wat extra sfeer kunt creëren en daarnaast ook meer diepte in de tuin kunt creëren. Achter in de tuin heb je namelijk ook een loungehoek aangelegd, waar je tijdens die lange zomeravonden kunt genieten van een goed glas wijn, vergezeld van een goed boek of een diep gesprek.

Waar je afgelopen zomer echter niet aan toe bent gekomen, is om een nieuwe tuinset aan te schaffen. Wanneer je vrienden op bezoek kreeg om te eten was er op het nieuwe terras meer dan genoeg plaats, maar moest je je genodigden nog plaats laten nemen op inmiddels verouderde tuinstoelen rond een zichtbaar versleten tuintafel, die bovendien niet groot genoeg was om comfortabel met meer dan vier mensen aan te kunnen eten. 

Het was er nog niet van gekomen om een nieuwe tuinset te kopen

Vandaar dat je al sinds het einde van de winter op zoek bent naar een geschikte tuinset waarmee je de huidige plastic stoelen en verouderde tuintafel door iets nieuws, stijlvols en comfortabels kunt vervangen. Je wilt er zeker van zijn dat je straks met minstens zes tot acht personen comfortabel aan tafel kunt plaatsnemen en je vrienden niet langer met een bord op schoot hoeven te eten. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze verschillende soorten tuinsets te koop, die ieder verschillen in design en gebruikte materialen. Vanzelfsprekend kun je kiezen voor uiteenlopende uitvoeringen in plastic, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld hout of staal. Ook is het mogelijk om verschillende soorten materialen te combineren, waardoor er ontzettend veel verschillende opties ontstaan.

Zo is het mogelijk om te kiezen voor stoelen van aluminium, hout, metaal of kunststof. Het materiaal waarvan de zitting is gemaakt kan dan van bijvoorbeeld wicker vlechtwerk zijn. Ook bij de keuze van een tafel is het mogelijk om verschillende materialen te combineren. Zo kunnen het materiaal waarvan het frame en het tafelblad zijn vervaardig per model verschillen.

Previous «
Next »