Tuintips voor de zomer

  • Woon
  • mei 18, 2018
  • Comments Off

De zomer komt eraan, dus is het tijd om de tijd helemaal in te richten voor gebruik. Wellicht is het een goed idee om een hele nieuwe inrichting te bedenken of je voegt mooie of stoere elementen toe.

Onderhoud

Zorg dat je tuin goed onderhouden blijft. Maai je gras op tijd, maar zorg al ruim voor de zomer dat de dichtheid van het gras in orde is. In de zomer heb je al snel kans op lelijke uitdrogingen in het gras. Verwijder ook al het onkruid regelmatig, het kan erg snel groeien. Maak daarbij gebruik van een hogedrukreiniger voor aanslag op tegels.

Barbecue

Een zomer in je tuin is niet compleet zonder een goede barbecue. Je kunt een losstaande barbecue nemen die je ook makkelijk kunt opbergen wanneer het weer winter is, of je bouwt er zelfs een. Dit geeft natuurlijk een echte sfeer in je tuin, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Kijk ook eens bij diverse tuincentra wat leuk staat bij jouw tuinstijl.

Tuinmeubels

Je kunt in je tuin simpele klapstoelen plaatsen en zo van de zon genieten. Of je pakt het beter aan en je investeert in luxe, moderne tuinmeubels. Vaak kan je deze als complete set aanschaffen. Deze stoelen en bankjes zijn bestand tegen de regenachtige dagen en worden vaak geleverd met beschermhoezen voor de kussens. Zo heb je een heerlijke plek om te vertoeven.

Bescherming

Ook al zijn de tuinmeubels vaak weerbestendig, het kan erg fijn zijn als je wat bescherming hebt. Daarbij kan je denken aan een overkapping. Deze zorgen niet alleen voor bescherming tegen de regen, maar ook bij de erg hete dagen kan het natuurlijk erg fijn zijn als je in de schaduw zit.

Designs

Een overkapping heb je in diverse soorten en maten. Laat jouw design vanuit huis overlopen naar de overkapping in jouw tuin. De grens van je huis en tuin wordt zo verkleind. Dit is een erg populaire trend op dit moment. Als je een tuinhuisje hebt, kan je ook hier de stijl door laten komen. Zo heb je een goede plek om heerlijk te kunnen genieten van je tuin.

Previous «
Next »