In je tuin begint de lente pas echt!

  • Woon
  • mei 15, 2018
  • Comments Off

Zodra de dagen duidelijk langer beginnen te worden en de zon zich meer laat zien, is jouw eigen paradijsje klaar om in bloei te gaan staan! Maar om de lente pas echt goed haar werk te laten doen in je tuin is het belangrijk om eerst de effecten van de dorre herfst en de koude winter teniet te doen. Lees hier meer over in ons handige stappenplan waarmee jij je tuin en terras klaar maakt voor het voorjaar!

1: Maak schoon schip is onze tip!
Allereerst kan je tuin wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Haal losliggende takken, knoppen en bladeren weg om volop ruimte te geven aan nieuwe bloei. Om dit een extra boost te geven, is het raadzaam om lege stukken grond goed om te scheppen. Hierdoor komen ook wormen naar boven, waarmee je meteen de lokale vogels van voedsel voorziet!Haal alle onkruid en andere ongewenste planten uit je tuin en tussen je tegels vandaan en haal letterlijk en figuurlijk flink de bezem erdoor.

Heb je een grote tuin en komt hier veel afval bij kijken? Dan is een container huren geen gek idee. Afhankelijk van de hoeveelheid groenafval waar je vanaf wilt, kun je een afvalbak op maat huren. Bekijk wel goed welke afvalstromen er allemaal in de container die je op het oog hebt gedeponeerd mogen worden.

2: In geuren en kleuren
De grauwe maanden zijn pas echt voorbij zodra je tuin weer bol staat van de vrolijke tinten! Aarzel daarom niet om vrolijke voorjaarsbloemen te planten, zoals violen, narcissen en tulpen. Zorg dat je je kweeksels eenvoudig naar de perfecte plek kunt verplaatsen door ze in potten, bakken of borders te planten. Je zult zien hoe mooi je tuin hier nu al van wordt!

3: Laat er geen gras over groeien, begin met zaaien!

Binnenshuis kun je alvast aanvangen met het planten van de eerste zaadjes. Laat ze veel zonlicht opvangen in je vensterbank om de groei te bespoedigen. Komt dit proces al behoorlijk op gang? Dan kun je je bloemen en planten langzaamaan naar buiten verplaatsen. Heb geduld en neem de tijd.

4: Houd je tuin in ere

Tijdens de wintermaanden ben je begrijpelijkerwijs niet volop met je tuin bezig. Dat betekent dat je flink moet aanpoten om de schade in te halen. Je tuinmeubilair kan vast wel een schoonmaakbeurt gebruiken en, indien deze van hout is gemaakt, misschien wel een lik verf of lak gebruiken. Datzelfde geldt wellicht ook voor je schutting. Bovendien is dit hét moment om de groene aanslag van je tegels te halen, zodat je geliefde tuin er straks weer presentabel uitziet!

5: Het oog wil ook wat
Zodra het zwaarste werk is gedaan en je tuin lente-klaar is, wordt het tijd om de puntjes op de i te zetten. Kijk bijvoorbeeld of je tuinmeubilair aan vervanging toe is en of je misschien andere accessoires nodig hebt. Denk hierbij aan plantenbakken, beelden, verlichting en andere versieringen voor jouw kleine paradijs. Heb je er al eens over gedacht om voor een specifiek thema te kiezen? Doe ‘s gek! ‘t Is immers jouw tuin.

Alvast heel veel plezier en voorpret toegewenst!

Previous «
Next »