Welke soorten zonwering zijn er?

  • Woon
  • mei 8, 2018
  • Comments Off

De juiste zonwering in je pand is natuurlijk prettig. Kies voor binnenzonwering en geniet van een aangename binnentemperatuur. Zonwering zorgt er namelijk voor dat zonlicht en warmte wordt tegengehouden. Dit zorgt voor een hogere productiviteit onder de medewerkers. Maar er zijn natuurlijk erg veel verschillende soorten zonwering. Aan elk type zonwering zijn voor- en nadelen verbonden. Alles over de verschillende soorten zonwering vind je in deze blog.

Knikarmschermen

Een veel voorkomende zonwering is het zonnescherm. Zonneschermen worden ook wel knikarmschermen genoemd. Knikarmschermen bestaan uit een stalen frame met een waterafstotend doek. Zonneschermen zijn elegant, praktisch, veilig en daarnaast beschermen ze tegen de zon en schadelijke Uv-straling. Knikarmschermen kenmerken zich door een vrije doorloop onder het scherm, hierdoor is dit type zonwering uitermate geschikt voor de toepassing achter de woning, boven het terras.

Markiezen

Markiezen hebben een nostalgische uitstraling en brengen een hoop sfeer met zich mee. Ze creëren een gezellig plekje om een drankje onder te drinken. Daarnaast weren markiezen zeer effectief de zon uit je woning, waardoor je de woning in de zomer koel houdt. Markiezen vormen de perfecte zonwering dankzij de dichte zijkanten. Zo behoort hinderlijke zij-inval van zonlicht tot het verleden.

screens

Screens

Screens zijn dé perfecte oplossing als de zon je even te veel wordt. Screens zijn zonwering aan de buitenkant van de woning en bedoeld voor het weren van de zon in de woning, zodat je woning op warme, zomerse dagen koel blijft. Screens nemen weinig ruimte in beslag. Ze openen verticaal en sluiten verticaal. Er steken geen onderdelen buiten de gevel van je huis. Het zicht naar buiten blijft behouden, maar screens bieden wel uitstekende zonwering. Als je veel waarde hecht aan privacy zijn screens dus ideaal.  

Uitvalschermen

Wil je in de zomer kunnen genieten van een koele woning? Uitvalschermen zijn zonneschermen met twee vaste armen in plaats van knikarmen. Deze vorm van zonwering is erg stevig en is goed bestand tegen een storm. Je kan bij het samenstellen van een uitvalscherm zelf de breedte en hoogte bepalen. Uitvalschermen belemmeren niet het zicht, maar geven wel genoeg schaduw. Ze zijn uiterst geschikt voor balkons en voortuinen om hinderlijke schitteringen van zonlicht tegen te gaan.

Shutters

Shutters zijn luiken met horizontale latten die aan de binnenkant van je kozijnen worden gemonteerd. De jaloezieën zijn verstelbaar; zo wordt het zonlicht gefilterd. Je creëert zo precies de lichtinval die jij wilt. Shutters worden gezien als stijlvolle zonwering en zijn erg geschikt voor raamdecoratie. Met deze vorm van raamdecoratie heb je de meeste opties.

Service en kwaliteit

Van plan om zonwering aan te schaffen? Dankzij 25 jaar lange ervaring krijg je bij M+N Projecten vakkundig advies. Zij leveren kwalitatief hoogwaardige producten die niet alleen lang meegaan maar ook het milieu ontzien.

Previous «
Next »