Leuke ideeën voor behang in de slaapkamer

  • Woon
  • mei 5, 2022
  • Comments Off
slaapkamer behang

Behang ideeën voor je slaapkamer bieden een duizelingwekkend scala aan opties. Hun kleur, patroon en textuur kunnen precies het gewenste uiterlijk en de gewenste sfeer creëren die jouw slaapkamer nodig heeft. Of je nu een vredig toevluchtsoord, een moderne kamer, een elegant traditioneel effect, een gezellig toevluchtsoord of iets anders wil neerzetten: behang kan een fantastisch onderdeel zijn van het totaal ontwerp. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een passend schilderij, uiteraard mooi opgehangen met schilderijrails, kun je een erg sterk beeld neerzetten. Hieronder enkele ideeën voor behang in de slaapkamer.

Behang in de slaapkamer kan de ruimte vergroten, of dat nu op een enkele muur of op alle vier wordt gebruikt. Slaapkamers zijn perfect voor het gebruik van gedurfde, vrolijke achtergronden om een impact te creëren. Als je echter op zoek bent naar een aanpak die goed werkt op vier muren, overweeg dan een all-over patroon, bijvoorbeeld met bloemen. Door de kleinschaligheid en het gebruik van meerdere kleuren werkt het fantastisch goed met kleurlagen en patronen.

Het gebruik van textuur in het interieurontwerp kan diepte toevoegen. Gebruik tactiele texturen om een ​​neutraal schema tot leven te brengen. Slaapkamers zijn een zeer persoonlijke ruimte, dus in plaats van te kiezen voor een schema dat goed past bij de rest van je huis, moet je het eigenlijk zien als een kans om je eigen persoonlijkheid echt te laten zien… los van de stijl van de rest van je huis! Jij bent een van de weinige die op je slaapkamer komt, dus je hoeft niet met gasten rekening te houden!

Maak een kleurenschema dat de aandacht trekt door te matchen. We houden ervan om het behang af te stemmen op meubels of stoffering in de kamer voor een samenhangende, maar toch opvallende look. Mix hiervoor patroon en prints. Slaapkamers worden prachtig door het gebruik van lagen kleuren en patronen die je kunt doorvoeren in behang, hoofdeinden, kussens en gordijnen.

Overweeg om behang op te hangen puur om een ​​decoratieve verrassing te creëren. Door bijvoorbeeld handgemaakte wandbekleding te gebruiken die is gemaakt van natuurlijke materialen, kun je toon- en textuur nuances aanbrengen die een onverwacht element aan de ruimte toevoegen.

Behang kan het startpunt van het ontwerp voor de kamer zijn.

Slaapkamers zijn een prachtige plek om een ​​behang waar je van houdt te omarmen en je plan daaromheen te bouwen. Kies voor een intiem effect voor alle vier de muren, of als je een opvallende muur wilt creëren met een gedurfd ontwerp, kies dan de muur achter het bed, want als je eenmaal in bed ligt, zie je er niet zoveel van, wat voor meer rust zorgt als je gaat slapen.

De muur achter het bed is niet de enige optie als accentmuur in de slaapkamer. Ook de raam wand kan hier erg goed voor werken. Denk aan roze als een van je slaapkamer kleur ideeën voor een dergelijke wand. Het is tegenwoordig een van de meest favoriete kleuren en het combineert goed met blauw en/of rood. Hiermee creëer je een mooi, rustig toevluchtsoord, ideaal aan het einde van een drukke dag.

Tropische print

Zelfs als je niet in een warm klimaat leeft, hoeft dat je niet te weerhouden om een ​​leuk en tropisch gevoel aan je slaapkamer toe te voegen. Deze stijl, vaak geïnspireerd op expedities van wereldreizigers, met een rijk palet van nootmuskaat, kaneel, gember en oker, kan warmte en diepte toevoegen aan de slaapkamer. Een opvallend behang met palmprint zal het hele uiterlijk van een kamer veranderen.

Previous «
Next »