• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Onderhoudsvrije tuin? Dit zijn de voordelen van kunstgras!

Onderhoudsvrije tuin? Dit zijn de voordelen van kunstgras!

  • Woon
  • november 30, 2023
  • Comments Off

‘Het gras is altijd groener bij de buren’. Met deze uitdrukking bedoelen we dat je tevreden moet zijn met wat je hebt en niet moet kijken naar anderen. Maar wat als je nu letterlijk behoefte hebt aan mooi groen gras in je tuin, waaraan je geen werk hebt om het te onderhouden? Dan kan kunstgras een goede oplossing zijn. Kunstgras is tegenwoordig namelijk te krijgen in een hoge kwaliteit. Hierdoor ziet het gras er echt uit, is het zacht en gaat het lang mee. We vertellen je hier meer over de voordelen van hoogwaardig kunstgras.

Een groen gazon dat weinig werk vereist

Veel mensen verlangen naar een tuin die er fris en groen uitziet, zonder dat ze veel tijd kwijt zijn met maaien, onkruid wieden en mollen bestrijden. Dit zijn de belangrijkste voordelen van kunstgras:

– Een kunstgrasmat hoef je niet te sproeien. Dus ook in periodes met hitte en droogte blijft je grasmat groen en ontstaan nooit kale of bruine plekken.

– Tegenwoordig heb je vaak de keuze uit kunstgrasmatten die zijn gemaakt van gerecycled kunstgras, zoals de kunststof matten van TopKunstgras.

– Een gazon van kunstgras leg je makkelijk in één dag zelf aan met de bijbehorende instructies. Je hoeft dus geen tuinman in te schakelen voor de aanleg van je gazon.

– Kunstgras is geschikt voor een terras en vormt een goede ondergrond voor een speelplek voor kinderen of voor een zwembad. Kunstgras is veerkrachtig en kan het hebben als er iets bovenop staat.

– Ook een dakterras of balkon tover je om tot groen paradijsje met een groene, waterdoorlatende kunstgrasmat.

Een nieuwe generatie kunstgras

De nieuwste kunstgras soorten hebben een heel natuurlijke uitstraling. Dit komt doordat er draadjes in zijn opgenomen die een natuurlijke kleur hebben, zoals de beige, bruine of groene kleur van mosdraadjes. Hoogwaardige grasmatten van kunststof zijn bovendien bestand tegen uv-straling en verkleuren niet. De kunststof grassprietjes blijven goed overeind staan en zijn getuft op een rubberen mat.

Veel mensen associëren kunstgras niet meteen met milieuvriendelijkheid. Toch zijn voor de productie van moderne matten geen nieuwe grondstoffen nodig. Deze gazonmatten zijn namelijk gemaakt van gebruikte materialen. Met de productie zijn dus minder water, energie en uitstoot gemoeid.

Duurzame keuze

Voor de productie van natuurlijk gras gebruiken producenten vaak chemische middelen en bestrijdingsmiddelen. Een grasmat van kunststof is dan wel niet natuurlijk, maar kan na een lang leven zelf ook weer dienen als grondstof voor iets nieuws. Zo heb je met kunstgras niet alleen minder werk aan je tuin, maar ook oog voor duurzaamheid. Bovendien houd je meer tijd over om te relaxen en van je tuin te genieten!

Previous «
Next »