• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Geen zin om tegen kabels aan te kijken? Dit zijn de beste tips

Geen zin om tegen kabels aan te kijken? Dit zijn de beste tips

  • Woon
  • december 20, 2023
  • Comments Off

In een gemiddeld huis liggen heel wat kabels. Ook al zijn er vandaag de dag apparaten die draadloos kunnen werken. Speakers bijvoorbeeld, die je kunt opladen met een usb kabeltje. Maar daar tegenover staan nog altijd veel apparaten die een stekker nodig hebben. En al die kabels moeten ergens blijven. Je kunt ze wegwerken, maar dat lukt niet overal en altijd. Met deze tips zorg je ervoor dat je er in ieder geval niet over struikelt.

Houd je kabels overzichtelijk

Aan sommige apparaten zijn ontelbaar veel kabels gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan een soundbar die de tv, je radio en nog wat apparaten van goed geluid moet voorzien. Al die kabels kun je netjes achter het apparaat verstoppen, maar op een dag kom je erachter dat ze op wonderlijke wijze toch in de knoop zijn geraakt. En je had ze nog wel zo netjes los van elkaar aangesloten. Je kunt dit deels voorkomen met tyraps. Daarmee kun je kabels bundelen, maar je kunt er ook voor zorgen dat ze met voldoende afstand van elkaar hangen. In TV en stereo meubels zitten vaak gaten in de achterwand. Hier kun je de kabels doorheen trekken zodat ze niet boven op het meubel hoeven te liggen. Dat ziet er al een stuk minder rommelig uit.

Kabels wegwerken

Je kunt kabels ook wegwerken. Ze kunnen bijvoorbeeld onder de vloer worden gelegd van je modem naar je tv als die geen Wifi heeft maar wel een internetaansluiting die met een kabel werkt. Ook kun je kabels bundelen met de materialen van Kabelbinders zodat ze niet in de war raken en je ze indien mogelijk makkelijk kunt verwijderen. Als een apparaat moet worden ontkoppeld is het handig om labels aan een kabel te plakken zodat je weet in welke aansluiting ze straks terug gestoken moeten worden. Vaak past een kabel maar in één aansluiting. Maar dat is niet altijd het geval en dan kan het een heel gepuzzel zijn om alle kabels weer op hun plaats te krijgen. Door te labelen gaat dat hopelijk een stuk vlotter.

Kabelbeschermers

Als je huisdieren in huis hebt met scherpe tandjes zoals katten, honden of knaagdieren, dan is het verstandig om kabelbeschermers te gebruiken. Deze schuif je eenvoudig over de kabel om te voorkomen dat deze wordt doorgeknaagd. Stroomkabels maar ook oplaadsnoeren van smartphones zijn geliefd om de weekmakers die erin zitten. Buiten dat een dier onder stroom kan komen te staan door aan een kabel te knagen, is de frustratie groot als je ontdekt dat je oplaadkabel onbruikbaar is geworden en je dus met spoed op zoek moet naar een nieuwe. Kabelbeschermers zijn er in verschillende formaten. Vaak koop je het op een rol zodat je zelf de gewenste lengte kunt bepalen. Het plastic in de kabelbeschermer is niet aantrekkelijk voor dieren, ze zullen er dan ook in de meeste gevallen gewoon vanaf blijven. Desondanks is het natuurlijk verstandig om kabels zo veel mogelijk uit het zicht te leggen indien dit enigszins mogelijk is.

Previous «
Next »