Dressoir opknappen, een leuk winterproject

  • Woon
  • december 1, 2017
  • Comments Off

Hou van je van creatieve projecten om je huis mee op te fleuren? Je dressoir opknappen is dan het ideale project om tijdens deze koude wintermaanden te doen! Je kunt je DIY dressoir gebruiken in de woonkamer of op je slaapkamer om spulletjes in op te bergen of in te richten. Je oude dressoir opknappen naar een nieuw en hip meubel doe je in een handomdraai met deze handige tips!

Dressoir DIY: stap 1

Als je zelf geen oude dressoir meer hebt staan, dan moet je eerst op zoek in gezellige tweedehandswinkels. Dit is altijd een hele leuke stap! Lekker neuzen tussen oude meubeltjes op zoek naar jouw ideale DIY dressoir! Wie weet vind je in je zoektocht nog bijpassende stoelen of wat kaarshoudertjes om je dressoir mee te versieren.

Wees kritisch in je keuze van dressoir die je wilt aankopen, maar vergeet niet te kijken naar het potentieel van een meubelstuk. Op het eerste zicht kan een tweedehands dressoir er oubollig uitzien maar na het opknappen ervan kan hij prachtig worden. Let ook op het materiaal waaruit hij vervaardigd is. Is het meubel bijvoorbeeld makkelijk te schuren of te schilderen?

De juiste materialen: stap 2

Je wilt je dressoir opknappen met de juiste tools uiteraard! Heb je bijvoorbeeld het juiste schuurpapier met de gewenste korrel? Moet je het meubelstuk uit elkaar halen om het te kunnen opknappen? Zorg dan dat je het correcte gerei bij de hand hebt. Het zou zonde zijn om schade toe te brengen aan je nieuwe dressoir.

Ga ook na welke kleuren je wilt gebruiken. Kijk je hiervoor naar je huidige interieur, of wil je net iets gedurfdere tinten gebruiken? Je kunt kleurstalen vragen bij de interieurwinkel of deze afdrukken via je computer. Kies eventueel in het algemeen voor neutrale tinten en pimp je dressoir DIY met felle details. Gouden pootjes of originele deurknopjes kunnen een tijdloze toets geven.

Werk af en geniet: stap 3

Als laatste moet je enkel nog je DIY dressoir op zijn plekje zetten en afwerken met wat creatieve spulletjes. Heb je dat felgekleurde vaasje gescoord bij de tweedehandswinkel? Of misschien heb je nog een oude spiegel van je oma die perfect op je dressoir past!

Leef je uit met accessoires! Je kunt deze aanpassen naargelang het seizoen of tijd van het jaar. Accessoires voor je interieur heb je nooit te veel!

Previous «
Next »