Een mooie slaapkamer en een prachtig aangekleed bed geven rust

  • Woon
  • november 28, 2017
  • Comments Off

Een goede nachtrust is van groot belang om goed te functioneren en je helder en opgewekt te voelen. Helaas wordt bij het behalen van een goede nachtrust de ‘look and feel’ van een slaapkamer nogal eens onderschat. Toch is een mooie slaapkamer en een fijn bed belangrijker dan je denkt om voor je zelf de rust te creëren die je nodig hebt.

Creëer een slaapkamer waarin je je prettig voelt

Wanneer we de ideale slaapkamer zouden omschrijven, denken we als eerste aan een plek waar je je comfortabel voelt en tot rust kunt komen. Dit comfortabele gevoel krijg je meestal niet van een kille kamer met een simpel bed. Het kan daarom voor jouw eigen gemoedstoestand belangrijk zijn om bijvoorbeeld de muren te schilderen in kleuren die jou een rustgevend gevoel geven. Daarnaast kan goede raambekleding een grote invloed hebben op het behaaglijk maken van de slaapkamer. In de slaapkamer is het vaak prettig als je kiest voor raambekleding die jou de mogelijkheid geef om je volledig af te sluiten van de buitenwereld en daarnaast verduisterende eigenschappen heeft.

Sfeerbepalende meubels

Behalve de aankleding van de muren en ramen zijn ook de meubels in een slaapkamer sfeerbepalend. Zo kun je de kamer bijvoorbeeld vullen met mooie nachtkastjes en lampen die een fijne sfeer geven. Daarnaast is natuurlijk het bed een zeer belangrijk object in een slaapkamer. Wat voor soort bed je kiest is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Zorg er wel altijd voor dat het bed voorzien is van en fijn matras die jouw lichaam tijdens de nacht optimale ondersteuning biedt.

Dekbedden en dekbedovertrekken

Maak van jouw bed een fijne plek om te slapen door te kiezen voor een dekbed dat je warm houdt tijdens de nacht. Op de webshop van Lusanna bijvoorbeeld zijn synthetische dekbedden verkrijgbaar, maar ook dekbedden van wol of van katoen. Een voordeel van synthetische dekbedden is dat ze soepel zijn en makkelijk wasbaar. Daarentegen zorgen wollen dekbedden weer voor een perfecte vochtregulatie. Wanneer je een dekbed hebt uitgekozen kun je het bed aankleden door een dekbedovertrek en kussenslopen te kiezen die passen bij jouw persoonlijke stijl.

Wanneer het is gelukt om een prettige slaapkamer te creëren waar je je comfortabel voelt, zul je merken dat je veel beter tot rust kunt komen. Jouw slaapcomfort zal aanzienlijk verbeteren wat zich zal resulteren in dagen waarin je bruist van levensenergie.

Previous «
Next »