• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Screens of rolluiken? Wat is voor jou de ideale zonwering?

Screens of rolluiken? Wat is voor jou de ideale zonwering?

  • Woon
  • december 16, 2020
  • Comments Off

Nadat jullie begin dit jaar een baby kregen, besloten jullie al snel om van een appartement naar een echte woning te verhuizen. Het verschil in ruimte was een welkome verandering vergeleken met het toch wel kleine appartement waar jullie woonden. Het hebben van een echte badkamer en een degelijke babykamer was toch een behoorlijk verschil waar jullie behoorlijk blij mee waren. 

Gedurende de zomermaanden merkten jullie echter wel hoe warm het werd in jullie nieuwe huis. De vorige bewoners hadden nooit zonwering geplaatst en waar jullie dachten enigszins voor verkoeling te kunnen zorgen door de gordijnen te sluiten, kwamen jullie toch bedrogen uit. En zeker met een kleine was het behoorlijk afzien, zeker wanneer de baby door de hitte niet kon slapen. 

Komende zomer wil je de hitte buiten de deur kunnen houden

Zodoende dat jullie er zeker van willen zijn dat dit niet nog een keer zal gebeuren. In het voorjaar willen jullie aan de slag gaan en een degelijke zonwering laten plaatsen, al zijn jullie er nog niet helemaal over uit wat de beste manier hiervoor zal zijn. Na het nodige speurwerk heb je screens op maat gevonden. Screens bestaan uit zon reflecterende doeken die daarnaast ook nog eens transparant zijn. Je kunt daarmee dus gewoon naar buiten blijven kijken. 

Met screens ondervind je een optimale filtering van zonlicht en warmte en kun je maar liefst 90% van de warmte buiten de deur houden. Screens worden op maat gemaakt om er zeker van te zijn dat ze prima passen op ieder venster van je woning. Ze worden aan de buitenkant van je woning op de kozijnen geplaatst en door middel van het bewegen van de doeken van boven naar beneden creëer je een moderne en sfeervolle verticale zonwering. 

Zowel rolluiken als screens worden zorgvuldig op maat gemaakt

Maar ook rolluiken op maat lijken jullie wel interessant. Ook hier is sprake van verticale zonwering, maar het gebruik van rolluiken gaat nog net ietsje verder. Rolluiken worden ook aan de buitenkant van de vensters geplaatst, maar de sluiting van rolluiken is wel hermetisch, zodat er geen licht meer naar binnen valt. Je kunt daarom ook niet naar buiten kijken zoals wel het geval is als je screens laat plaatsen.

De isolerende werking van rolluiken kan ook ’s winters van pas komen

Rolluiken hebben echter een uitstekende isolerende werking, waar je niet alleen ’s zomers, maar ook ’s winters gebruik van kunt maken. Gedurende de warme zomermaanden houd je de warmte juist buiten, terwijl je door de rolluiken te sluiten gedurende de koude winterperiode, juist de warmte binnen houdt. Als bijkomend voordeel zorgen gesloten rolluiken daarnaast dat je woning een stuk minder aantrekkelijk wordt voor inbraak.  

Het is voorlopig nog geen voorjaar, dus jullie hebben nog even om er over na te denken. Het is waarschijnlijk geen verkeerd idee om nog even af te wachten en te zien wat de wintermaanden brengen gaan, want dit kan natuurlijk ook nog een rol spelen alvorens jullie een definitieve keuze maken over wat voor zonwering voor jullie woning straks ideaal zal zijn.

Previous «
Next »