• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Steigerhouten tafel, middelpunt van gezelligheid

Steigerhouten tafel, middelpunt van gezelligheid

  • Woon
  • december 17, 2020
  • Comments Off
steigerhout tafel

We zien steigerhout steeds vaker terug in de woning of de tuin. Het robuuste, geleefde hout heeft een stoere, opvallende uitstraling. Een steigerhouten tafel kan dan ook een prachtige blikvanger in uw interieur zijn. Het houtsoort kan heel eenvoudig gecombineerd worden met verschillende stijlen, waardoor de kans groot is dat het ook bij u thuis een echte aanwinst is. Ziet u uzelf binnenkort al genieten van een drankje of maaltijd aan een prachtige steigerhouten tafel?

Wat is steigerhout precies?

Steigerhout heeft een authentiek karakter. Dit komt door de herkomst van steigerhouten planken. Over het algemeen wordt er namelijk gebruikgemaakt van gebruikte planken bij het maken van steigerhouten tafels. Het steigerhout is al blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor het op natuurlijke wijze geïmpregneerd is. Het hout krijgt hierdoor een bruin/grijze uitstraling en iedere plank is uniek.

Steigerhouten tafel in de woning

Van steigerhout worden diverse meubels gemaakt. Erg populair is een steigerhouten salontafel of een eettafel, eventueel met een bijpassend bankje erbij. Het is dus mogelijk om op verschillende plekken in huis steigerhout te laten terugkomen, maar één enkele steigerhouten blikvanger is ook prachtig. Om ervoor te zorgen dat u binnenshuis zoveel mogelijk kunt genieten van het steigerhout, wordt er meestal gebruikgemaakt van hout dat al gedroogd is. Hierdoor zit er minder werking in de planken.

Buiten genieten van steigerhout

Steigerhouten tafels zijn er niet alleen voor binnen. Ook in de tuin kunt u genieten van dit bijzondere hout. Doordat steigerhout al blootgesteld is aan weersinvloeden, kunt u deze zonder zorgen buiten neerzetten. Een steigerhouten eettafel in de tuin zorgt voor een sfeervolle uitstraling en is de perfecte plek om samen met familie of vrienden te genieten van de barbecue of een etentje. En steigerhouten tafel die buiten staat, vraagt natuurlijk om heel ander onderhoud van een tafel die het gehele jaar binnen staat. Als de tafel buiten staat, zorg er dan wel voor dat het op een droge ondergrond staat en dus het liefst niet in het gras. Hierdoor kan het hout niet aangetast worden.

Steigerhouten tafel behandelen

Steigerhout kan wel tegen een stootje, waardoor u er lang plezier van kunt hebben. Om ervoor te zorgen dat de steigerhouten tafel nog langer mooi blijft, kunt u eventueel kiezen voor een behandeling zodat er een beschermlaag ontstaat. Er kan gekozen worden voor een kleurloze beits, maar u kunt het steigerhout ook een ander kleurtje geven met een white wash, grey wash of RAL-kleur. Je maakt een steigerhouten tafel eenvoudig schoon met lauwwarm water en wat zachte, groene zeep. Verwijder eerst met een zachte borstel het stof, vuil of groene aanslag. Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen of de hogedrukspuit. Je beschadigt het hout waardoor vuil en vocht nog makkelijker kunnen binnendringen.

Previous «
Next »