• Homepage
  • >
  • Woontrends
  • >
  • De laatste trends op het gebied van trapbekleding en traprenovatie

De laatste trends op het gebied van trapbekleding en traprenovatie

  • Woon
  • december 21, 2017
  • Comments Off

Kan jouw trap weleens een opknapbeurt gebruiken? Dan zijn nieuwe trapbekleding of traprenovatie opties waar je voor kunt kiezen. Waarschijnlijk denk jij nu direct dat dit je handen vol geld gaat kosten, maar afhankelijk van wat je kiest kan dit heel erg meevallen. Hoe wil jij je trap gaan renoveren? Door de jaren heen komen en gaan trends, vandaar dat we de laatste trends op het gebied van trapbekleding en het renoveren van de trap voor je op een rijtje hebben gezet. Hieronder lees je ze allemaal.

De nieuwste trends voor trapbekleding

Door de trap opnieuw te bekleden geef je de trap een totaal nieuwe look. Een veel gekozen bekleding hiervoor is de leren trapbekleding. Het leer zorgt voor een stoere, maar toch chique en warme uitstraling. Hierbij kun je kiezen voor diverse kleuren en soorten leren, waaronder verfijnd leer in de kleur bruin of juist leer met een subtiele glans in de kleur zwart of grijs. Een andere grote trend is stoffen bekleding. Vroeger was dat totaal niet hip, maar vandaag de dag zijn de mogelijkheden daar eindeloos in. Het is lekker zacht voor de voeten en dempt het geluid. Eén van de nieuwste trends is daarnaast steentapijt. Dit is, in tegenstelling tot wat de naam zegt, geen tapijt maar een vloeibare massa van hars en kleine steentjes. Dankzij steentapijt krijgt je trap een totale make-over en krijgt een het een stenen look.

Wat is nog meer de trend?

Daarnaast zijn overzettreden ook ontzettend populair. Hierbij hoeft niet de hele trap gerenoveerd te worden. Zo’n overzettrede wordt over iedere traptrede geplaatst, heel makkelijk en snel dus! Een veel gekozen optie hiervoor is laminaat. De voordelen van laminaat is dat het makkelijk te monteren is, het een hoge gebruiksvriendelijkheid heeft en het passend te maken is voor iedere trap. Grijs laminaat, een laminaat met betonlook en laminaat met of zonder houtnerven. De mogelijkheden zijn eindeloos. De kosten voor laminaat zijn daarnaast ook laag, aangezien de overzettreden met montagelijm te bevestigen zijn.

Ga voor jouw voorkeur

Wat is jouw favoriet? Ga voor de trend die bij jouw smaak en huis past. Een traprenovatie hoeft helemaal niet veel geld te kosten, terwijl het wel een grote verbetering is voor de look en sfeer van je interieur.

Previous «
Next »