4x besparen op je dakpannen renovatie

  • Woon
  • december 19, 2017
  • Comments Off

Na gemiddeld 50 jaar zijn je huidige dakpannen afgeschreven, het is tijd om ze te vernieuwen. Uiteraard wil je een goed dak boven je hoofd die jou en al je bezittingen in huis droog houdt. Omdat dit project niet het goedkoopste is lees je hier vier handige bespaartips voor het laten renoveren van je dakpannen.

Vraag je buren voor kwantumkorting

Is jouw dak toe aan een dakrenovatie, dan is de kans groot dat het dak van je buren ook toe is aan een renovatie. Dit is de perfecte gelegenheid om bij je buren op de koffie te gaan en de staat van jullie dak te bespreken. Gaan jullie met elkaar met dezelfde dakdekker in zee dan is de kans groot dat jullie kwantumkorting krijgen en anders hebben jullie een goede onderhandelpositie. Een ander voordeel is dat de kans op lekkages een stuk kleiner is wanneer alle dakpannen vervangen worden.

Vergelijk gratis offertes

De dakpannen vervangen kosten zijn niet laag, daarom wil je al zeker niet te veel betalen. Een goede manier om te besparen op dit project is door meerdere dakdekkersbedrijven met elkaar te vergelijken. Er is namelijk veel concurrentie op de markt waardoor de prijsverschillen voor hetzelfde project uiteenlopen tot wel 30%. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Door meerdere offertes te vergelijken zie je snel welke dakdekker je de beste prijs biedt, wat wel of niet is inbegrepen en wat de algemene voorwaarden zijn zoals garantietermijnen. Zo vind je uiteindelijk de beste dakdekker voor je project.

Bespaar door dakisolatie

Het klinkt misschien een beetje gek een investering als bespaartip, maar uiteindelijk kun je door dakisolatie tot wel € 500 per jaar besparen op je energierekening. In huis gaat er veel warmte verloren door het dak omdat warmte opstijgt. Heb je geen dakisolatie, dan raak je al deze warmte kwijt en dat merk je aan je energierekening. Door je dak te isoleren gaat je energierekening met gemiddeld 30% omlaag. Hierdoor verdien je de investering in dakisolatie gemiddeld binnen 5 tot 7 jaar terug en de rest van de jaren is pure winst. Niet alleen de besparing is lekker, je wooncomfort in huis gaat ook flink omhoog. Denk aan minder tocht, minder vocht in huis, een aangename gelijkmatige warmte in huis en isolatie dempt geluid.

Controleer of er subsidies zijn

Nederland moet een duurzamer land worden en daar moeten wij huiseigenaren allemaal een steentje aan bijdragen. Op die manier kunnen we de wereld doorgeven aan al onze volgende generaties. Natuurlijk is wat stimulatie hiervoor vanuit de overheid lekker meegenomen en dat doen ze dan ook regelmatig via subsidies. Vraag daarom bij je gemeente of er een subsidie voor bijvoorbeeld het aanbrengen van dakisolatie beschikbaar is.

 

Previous «
Next »