Interieurtrends 2021: Dit zijn de woontrends van het komende jaar

  • Marco
  • december 18, 2020
  • Comments Off
Interieurtrends 2021

De trends volgen hoeft natuurlijk niet per sé om je woning mooi en stijlvol in te richten – maar het kan zeker geen kwaad om inspiratie op te doen. Als je de trends van het jaar 2021 nu al in je huis wilt integreren, dan kan het volgende overzicht je zeker helpen om daar het best van te maken!

De beste woontrends van het jaar 2021

Trends geven je de kans om je interieur stijlvol en gezellig in te richten, helemaal volgens de laatste ontwikkelingen van interieur en mode. Hieronder vind je enkele van de beste interieurtrends van het jaar 2021:

1. Industrieel én natuurlijk

Een van de populairste trends van dit moment en het volgende jaar is de combinatie van landelijke en industriële elementen. Steeds vaker kiezen mensen voor een industriële stijl, maar je kan je interieur toch wat gezelliger maken door daar ook natuurlijk indrukken aan toe te voegen. Wat dacht je van een grijze industriële vloer met bijpassende verlichting en meubilair, terwijl je je plafond toch mooi afwerkt met een houten steunbalk? Misschien kan je je woonkamer, die overwegend industrieel is ingericht, wat opfleuren met meer groen en een eikenhouten salontafel? Allemaal goede voorbeelden van de balans tussen industrieel en landelijk!

2. Opvallende wall-art

Vervolgens is het ook een goed idee om eventuele kale muren of muren die in een eenvoudig kleurtje zijn geschilderd een make-over te geven. Heel veel mensen kiezen voor een haast extravagante afbeelding of schildering op de muur, waardoor het interieur meteen een unieke look krijgt. Er zijn geen grenzen: portretten met flashy kleuren of geometrische patronen die je woonkamer of keuken een moderne look geven, alles kan. Het resultaat is dan ook dat je woonstijl meteen indruk maakt, ook op bezoekers. Laat je bepaalde kleuren van in je meubilair of decoratie terug komen in die wall-art, dan is het plaatje helemaal compleet!

3. Donkerblauw is troef

Ten slotte gaan steeds meer huishoudens voor het gebruik van een specifieke kleur: donkerblauw. Niet alleen geeft deze tint je interieur een wereldse, gezellige look – ook kunnen er tal van andere kleuren mee gecombineerd worden. Er bestaan natuurlijk heel wat verschillende gradaties donkerblauw, maar allemaal zorgen ze voor een warme, huiselijke look en feel. Aan de andere kant geeft deze kleur je interieur ook een royale en chique uitstraling. Combineer de kleur met andere, zoals Brave Ground bruin, en het effect ervan wordt nog vele malen sterker!

Nog meer inspiratie? lees ook: Zó pas je de botanische interieurstijl toe in jouw huis

Previous «
Next »