Zó pas je de botanische interieurstijl toe in jouw huis

  • Woon
  • augustus 14, 2020
  • Comments Off
botanische woontrend

Ben je dol op bloemen, planten en exotische prints? Haal de natuur in huis met behulp van de botanische interieurstijl! Met deze interieurstijl geef je een stijlvolle en rustgevende look aan jouw inrichting. Benieuwd hoe je deze stijl in jouw huis kunt toepassen? In deze blog geven wij jou tips en inspiratie voor het creëren van een botanische sfeer in huis!

Rustgevende en natuurlijke kleuren

Denk je aan botanisch, dan denk je aan planten en dus aan groen! Een veelgebruikte kleur binnen de botanische interieurstijl is dan ook groen. Je kunt deze kleur op vele manieren verwerken, bijvoorbeeld door de muur groen te verven, of door te kiezen voor een groen vloerkleed, meubels of accessoires. Vervolgens kun je dit goed combineren met lichte tinten, zoals wit, grijs of aardetinten. Deze kleuren zorgen voor rust en maken dat je interieur niet te donker en te druk wordt. Ook zwart is goed te combineren met groen, maar wees voorzichtig en maak je interieur niet te donker! 

Een andere manier om kleur te verwerken in huis is door te kiezen voor behang met een printje. Zeer geschikt behang voor bij de botanische interieurstijl is behang met een tropisch printje. Op deze manier verwerk je ook het groen weer in je inrichting. 

Gebruik de juiste materialen

De botanische interieurstijl heeft een natuurlijke look en daarom is het gebruik van natuurlijke materialen een must. Materialen als hout en steen zijn erg geschikt bij deze stijl. Kies bijvoorbeeld voor een stenen muur, een houten vloer, meubels met houtelementen of kies voor stoere en natuurlijke houten jaloezieën. Deze zijn van echt hout gemaakt, waardoor ze een natuurlijke uitstraling hebben. Ze passen perfect bij een botanische interieurstijl. Ben je op zoek naar geschikte raamdecoratie voor bij deze interieurstijl? Neem eens een kijkje bij www.ilumio.nl voor de mooiste raamdecoratie!

Ook kun je natuurlijke materialen verwerken in je accessoires. Kies bijvoorbeeld voor manden van riet of bamboe die je in huis plaatst.

Planten, planten en… planten!

Een botanisch interieur is natuurlijk niets zonder planten. Ze zijn de basis van deze interieurstijl! Kies voor prachtige planten in verschillende formaten voor een speels effect en zet ze op verschillende hoogtes. Zet grote planten op de grond, plaats mooie planten en bloemen in vazen op tafels en in vensterbanken en vergeet vooral niet hangplanten aan de muur of het plafond te hangen.

Wil je veel planten in huis, maar vind je het moeilijk om er zoveel goed te verzorgen? Kies dan voor cactussen of vetplanten. Deze hebben relatief weinig verzorging nodig en zijn een ware aanvulling op je botanische interieur!

De puntjes op de i

De basis is gelegd en je hoeft nu alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Dit kun je doen met behulp van accessoires. Door accessoires in huis te plaatsen, maak je jouw interieur compleet en voeg je een persoonlijke touch toe! Verwerk de botanische sfeer ook in je accessoires door te kiezen voor kussens of posters met een tropisch printje. Verder kun je kaarsjes plaatsen voor gezelligheid, kun je sierlijke en unieke vazen door het huis verspreiden en kun je jouw huis écht personaliseren met fotolijstjes op een bijzettafeltje of aan de muur!

Kies tenslotte voor de juiste verlichting, want dit zorgt voor sfeer en is de finishing touch in jouw huis. Je kunt kiezen voor spotjes in het plafond met een demper, zodat je gemakkelijk zelf de sfeer in huis bepaalt. Ook kun je kiezen voor een robuuste vloerlamp naast de bank of leuke lees- of tafellampen voor op een bijzettafeltje naast een fauteuil.
Spreekt deze interieurstijl jou aan en wil je meer weten over de botanische interieurstijl en hoe je deze kunt toepassen? Lees voor meer tips en inspiratie deze blog van ilumio raamdecoratie!

Previous «
Next »