Nieuwste traptrend: handgemaakte trapleuningen

  • Woon
  • november 7, 2018
  • Comments Off

Een trapleuning maakt je trap echt af. Het is enerzijds een decoratief element, anderzijds zorgt het voor veiligheid. Handgemaakte trapleuningen gaan nog een stapje verder. Ze zijn nog mooier, nog stijlvoller. Maar welke soorten handgemaakt trapleuningen bestaan er zoal en wat kies jij het beste voor jouw woning. Wij gingen even op zoek naar de mogelijkheden en hebben hier voor jou wat tips verzameld.

Waarom kiezen voor een handgemaakte trapleuning?

Handgemaakte trapleuningen zijn altijd op maat gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een trap die draait, of een trap met halverwege een overloop. Als je in dit geval over de hele lengte een trapleuning wilt aanbrengen, dan kies je best voor een op maat gemaakte, handgemaakte trapleuning. Daarnaast straalt een handgemaakte trapleuning ook meer klasse uit dan een standaard leuning. Ze ziet er veel artisanaler uit en geeft een bepaalde charme aan je trap.

Welke trapleuning kies jij?

Bij de handgemaakte trapleuningen kun je kiezen uit verschillende materialen. Kies jij voor RVS voor je moderne woning, zwart metaal voor je minimalistische woning of zwart rustiek staal voor je landelijke of industriële woning? Of kies je voor een trapleuning met LED verlichting voor extra sfeer? De leuning kan rond, vierkant of rechthoekig zijn. Ga je voor een rechte trapleuning of voor een leuning met een glooiing? Recht oog strakker, een glooiing doorbreekt de strakke lijnen van je woning. Daarnaast heb je de keuze tussen ronde en vierkante montageplaatjes met schroeven. Of je kiest voor een ‘blinde’ montage: bij deze komt de steun rechtstreeks uit de muur. Al deze kleine elementen bepalen mee hoe jouw trapleuning er gaat uitzien.

Combineer je trapleuning

Als je je keuze van trapleuning hebt gemaakt, denk dan ook aan een paar andere zaken. Het is misschien vanzelfsprekend dat je je balustrade rails in dezelfde stijl, kleur en materiaal kiest als je trapleuning. Maar ook je gordijnroede kun je meteen in dezelfde stijl mee aankopen. En denk ook aan je verlichting en accessoires. Hou je voor al deze zaken bij dezelfde uitstraling. Laat je RVS trapleuning aansluiten bij RVS lampen, je zwarte trapleuning bij zwarte industriële ramen of je rustieke trapleuning bij bijvoorbeeld een stoere zwarte kapstok. Zo krijg je doorheen je huis een uniforme look.

Previous «
Next »