• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Wat is de perfecte verlichting voor de korte winterdagen?

Wat is de perfecte verlichting voor de korte winterdagen?

  • Woon
  • januari 11, 2019
  • Comments Off
verlichting voor de winterdagen

De winter is er, en dat wil zeggen dat je enkele veranderingen moet aanbrengen in je interieur! Er zijn heel wat manieren om je woning winterklaar te maken en kiezen voor de juiste verlichting is er één van. Natuurlijk is de zoektocht naar de beste verlichting voor die korte winterdagen niet altijd eenvoudig, zeker aangezien er tegenwoordig ontelbaar veel mogelijkheden zijn.

Wil je het beste halen uit je woning met échte winterverlichting? Dan kunnen de volgende tips je op weg helpen. Het resultaat is een gezellig interieur dat perfect op de koude winterdagen is afgestemd!

De beste tips voor sfeervolle winterverlichting

De dagen worden korter en donkerder, dus dat wil zeggen dat je ook voor nieuwe lampen voor de donkere winterdagen zal moeten zorgen:

1. Ga voor véél verlichting

Je kiest natuurlijk altijd zelf hoeveel licht je precies in de woning brengt maar als je de woonkamer, keuken en nog andere ruimtes gezelliger wil maken, is het een goed idee om alvast voor genoeg verlichting te zorgen. Zelfs bij woningen die over veel ramen beschikken, komt tijdens de winter weinig licht binnen, dus zorg dat je over het hele plafond en eventueel aan de muren overal ongeveer evenveel lampen hebt hangen.

2. Sfeervolle verlichting is troef

Vervolgens is het de moeite waard om voor specifieke sfeerverlichting te zorgen, vooral in ruimtes als de woonkamer en keuken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor speciale spots, die je vanuit verschillende hoeken in de ruimte kan laten schijnen. Heel wat spots zijn ook verkrijgbaar met een dimfunctie, waardoor je zelf kan kiezen hoeveel licht ze afgeven en welk soort licht dat is: warm,, donker, fel,.. Ten slotte komt sfeerverlichting ook in verscheidene uitwerkingen en stijlen: van strakke designs voor een moderne woonkamer tot eerder elegante lampen die je aan het plafond in een klassieke keuken kan hangen!

3. Stem de verlichting voor de winterdagen af op je woonstijl

Welke verlichting je ook kiest, het is belangrijk dat die op je huidige woonstijl is afgestemd. Op die manier creëer je een leuke, harmonische huisstijl die zowel voor je eigen gezin als bezoekers aangenaam is en de gezelligheid van de woning zal er ook alleen maar beter door worden. Desnoods kan je zelfs maatwerk laten doen, als je binnen het brede aanbod aan verlichting niet vindt wat je precies zoekt. De meeste specialisten kunnen lampen voor de donkere winterdagen plaatsen die ideaal zijn voor jouw woonstijl!

Wat is de perfecte verlichting voor de korte winterdagen?

Wat is de perfecte verlichting voor de korte winterdagen? Verlichting die de juiste, gezellige sfeer schept en goede bij jouw voorkeuren en woonstijl aansluit. Kies je de goede verlichting voor de winterdagen, dan wordt die winter toch een stuk minder kil!

Previous «
Next »