Helemaal hip, een perzisch tapijt

  • Woon
  • januari 14, 2019
  • Comments Off
perzisch vloerkleedje

PERZISCH TAPIJT TERUG VAN WEGGEWEEST

Een Perzisch tapijtje, ken jij ze nog van vroeger? Vroeger waren deze helemaal hip en in en op een gegeven moment zijn deze een beetje verdwenen uit het interieur. Maar ze maken nu helemaal een eigen comeback en het hebben van een Perzisch tapijtje is weer helemaal in. Eigenlijk mag een Perzisch kleedje niet meer ontbreken in jouw interieur.

HET HALVE MINIMALISME

Jaren lang werd het interieur in huis erg beïnvloed door de Scandinavische sferen. Hoe minder hoe beter. Hoe cleaner hoe beter. Strak, strak, strak en heel veel wit in het interieur was helemaal in. Maar nu begint dat toch wel een beetje te vervelen. Wit is ook maar zo wit en kan na een tijd vrij klinisch aanvoelen. Vaak wil je toch wel wat sfeer en gezelligheid in huis en wanneer je huis alleen maar uit eentonige kleuren bestaat kan het na een tijd ook vrij saai en onuitnodigend aanvoelen. Wat je nu heel erg begint te zien in interieurs is dat deze toch weer wat meer kleur krijgen. Kleur door een mooi groen plantje neer te zetten of op te hangen, maar ook kleur door een Perzisch kleedje toe te voegen aan het interieur.
perzisch tapijtje

WAAR KAN JE LEUKE PERZISCHE TAPIJTJES VINDEN

Het Perzisch tapijt terug van weggeweest en veel grote woonboulevards en interieur zaken spelen hier op in. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je bij deze woonboulevards en interieur zaken ook direct de hoofdprijs zult moeten betalen. En veel geld uitgeven voor een nieuw item, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Oké, een tapijt aanschaffen is nooit goedkoop, maar de hoofdprijs betalen hoeft ook niet.
Probeer deze woonboulevards en fancy interieur zaken te vermijden en zoek op andere plaatsen. Kijk online, bijvoorbeeld op marktplaats. Hier worden vaak leuke authentieke kleden aangeboden. Ook kun je naar traditioneel Perzische en Turkse interieur zaken. Deze importeren de tapijten ook direct uit het land waar ze gemaakt worden en bieden deze over het algemeen ook voor veel betere prijzen aan. Het leuke is dat je hier vaak ook nog over kunt onderhandelen. Zo kom je al goed in de Oosterse sferen terecht die je straks ook in je huis zult voelen. Ook kun je er voor kiezen om marktjes af te struinen. Wie weet wat voor moois je tegen zult komen.
Previous «
Next »