Inspiratieblog: tuin een make-over geven

  • Woon
  • november 12, 2018
  • Comments Off

Wanneer je een tuin hebt die even flink aangepakt dient te worden, kan je dit op vele manieren doen. Met de juiste stappen maak je van je oude, saaie tuin een kleurrijk en levendig geheel. Hier vind je enkele tips om alvast te beginnen.

Kies jouw favoriete stijl

Een tuin kan je inrichten naar jouw favoriete stijl. Laat de stijl van je huis dus doorlopen en laat je inspireren door de laatste trends op het gebied van moderne, landelijk of bijvoorbeeld industriële tuinen. Er is heel veel mogelijk met mooie ontwerpen en plannen. Zorg wel dat jouw ideeën daadwerkelijk passen in de tuin: bouw een kleinere tuin niet overvol.

Leuke tuinmeubels

In een tuin wil je natuurlijk ook lekker kunnen zitten. Dit kan door te kiezen voor een mooie tuinmeubelset die past bij jouw stijl. Kies een warme, houten set voor een landelijke inrichting of juist een klassieke look met vintage stoelen en tafels. Kijk voor inspiratie naar tuinmeubelshop tuinbanken en kijk wat perfect in jouw tuin past.

Sfeervolle verlichting

Natuurlijk mag stijlvolle verlichting niet ontbreken in jouw nieuw tuinontwerp. Kies dus niet voor standaard verlichting die je bij de deur hangt. Je kunt in de tuin bijvoorbeeld lantaarnpalen plaatsen om deze goed op te laten vallen. Of in een moderne stijl in diverse stenen en andere plekken spots inbouwen voor een luxe uitstraling. Bedenk wel, voordat je aan de tuin makeover begint, hoe je alles wilt gaan aansluiten. Je wilt niet je vers gelegde stenen eruit halen omdat er kabels onder geplaatst moeten worden voor verlichting. Je kunt ook de keuze maken voor kleine spots die werken met zonnepanelen: geen gedoe met kabels.

Maak het af met accessoires

In een stijlvolle nieuwe tuin mogen geen accessoires ontbreken. Niet alleen nieuwe planten maken de tuin levend en mooi, maar ook bijvoorbeeld leuke potten die je er naast plaatst, gezellige kaarsen op je tuinset, kleedjes op de grond en houtblokken voor een vuurkorf. Kijk goed wat bij elkaar past om jouw tuin een eyecatcher te laten worden.

Previous «
Next »