• Homepage
  • >
  • Verbouwen
  • >
  • Nieuwe houten vloer leggen? Wat zijn de voorbereidingen die je moet treffen voordat je de nieuwe vloer kunt leggen?

Nieuwe houten vloer leggen? Wat zijn de voorbereidingen die je moet treffen voordat je de nieuwe vloer kunt leggen?

  • Woon
  • oktober 6, 2023
  • Comments Off
houten vloer leggen

Zelfs vloeren van de hoogste kwaliteit zijn op een bepaald moment aan vervanging toe. Is het bij jou thuis zover en wil je een nieuwe houten vloer laten leggen? Dan moet je natuurlijk eerst een aantal voorbereidingen treffen! Alleen zo kun je ervoor zorgen dat je nieuwe parketvloer helemaal perfect en egaal komt te liggen. Wij vertellen je graag hoe je daarvoor kunt zorgen. Is het allemaal toch nog wat te ingewikkeld of heb je weinig tijd? Dan kun je deze klus natuurlijk ook aan een professional uitbesteden.

Bestaande houten vloer weghalen

Heb je jouw perfecte nieuwe houten vloer uitgekozen en weet je wanneer hij gelegd kan worden? Dan kun je aan de slag gaan met het verwijderen van je bestaande vloer. Wil je je oude houten vloer verwijderen? Dit kun je plank voor plank doen, maar daar gaat wel wat tijd in zitten. Zeker als je over een groot vloeroppervlak beschikt. Veel handiger is het om een professional te laten langskomen. Met behulp van een professionele stripmachine kunnen zij de complete oude vloer snel en secuur verwijderen. Dankzij een vakkundige werkwijze en oog voor detail zal een specialist voorkomen dat de ondervloer beschadigd raakt.

PVC vloer laten verwijderen

Een stripmachine kan ook worden ingesteld op PVC vloeren. Op deze wijze kan men ook uiterst snel en eenvoudig een PVC vloer verwijderen. Vakmensen weten wel raad met sterk verlijmde vloeren van PVC en halen de oude vloerdelen weg zonder schade aan te richten aan de ondervloer of vloerverwarming. Eventuele achterblijvende lijmresten verwijderen ze netjes met een passend middel. Ga je zelf aan de slag met lijmverwijderaar? Volg de gebruiksinstructies dan heel nauwlettend, want dit product is best wel agressief.

Een egale basis creëren

Nadat de oude vloer verwijderd is, is het tijd om de ondergrond te inspecteren. Controleer goed of deze nog goed egaal is en of de eventuele vloerverwarming nog helemaal intact is. Een ongelijke vloer kan in dit stadium nog netjes worden geëgaliseerd. Moet er wat aan de bestaande vloerverwarming worden gedaan of moet deze nieuw aangelegd worden? Dan is dit het ideale moment! Pas wanneer dit helemaal in orde is, kun je verder met de laatste stap. Je nieuwe houten vloer kan nu gelegd worden. Dit kun je zelf doen, maar ook dit werk kun je overlaten aan een specialist.  Na het leggen dient het hout behandeld te worden met een beschermend middel van jouw voorkeur. Hierbij heb je de keuze uit vele soorten wax, lak en olie in tal van aansprekende kleuren.

Previous «
Next »