Waarom hoogslapers zo populair zijn

  • Woon
  • augustus 21, 2020
  • Comments Off
hoogslaper

Hoogslapers zijn tegenwoordig erg populair. Een hoogslaper is een bed gebouwd in de hoogte, zodat onder het bed een ruimte vrijkomt. Een dergelijke hoogslaper is vaak tussen de 170 en 190 cm hoog. Om in het bed te komen wordt vaak een soort trapje in de vorm van een ladder gebruikt die doorgaans bij het bed wordt geleverd. Het is belangrijk om een hoogslaper niet te verwarren met een stapelbed. Bij een stapelbed zijn er twee bedden op elkaar gestapeld met de nodige ruimte ertussen. Het voordeel van een stapelbed is in hoofdzaak ruimtebesparing. Ook een hoogslaper kent vele voordelen, deze zullen hieronder worden behandeld. 

Effectief benutten van de ruimte 

Werken in de hoogte is binnen veel toepassingen één van de beste oplossingen als het gaat om het besparen van ruimte. Dit geldt voor flatgebouwen en parkeergarages, maar dus ook voor bedden! Omdat het bed hoger ligt, ontstaat er een ruimte onder het bed. Dit is praktisch, gezien dit uiteindelijk ruimte scheelt in de slaapkamer. Onder de hoogslaper kan vervolgens bijvoorbeeld een bureau worden geplaatst. Er zijn veel hoogslapers te verkrijgen waar standaard een bureau bij wordt geleverd dat hoort bij het bed. Een dergelijk bureau kan vervolgens in verschillende vormen optreden. Zo kan een bureau zich bijvoorbeeld statisch onder de hoogslaper bevinden, maar zijn er ook bureaus die men uit dient te schuiven. Wat het makkelijkst is hangt uiteindelijk af van de hoogte van de hoogslaper. Onder een hogere hoogslaper ontstaat logischerwijs meer ruimte dan onder een lagere. 

Een bureau plaatsen onder een hoogslaper is één van de vele opties. Het is ook mogelijk om er gewoon een gezellig hoekje van te maken. Doe dit bijvoorbeeld door er een bankje of een poef te plaatsen, eventueel in combinatie met een klein tafeltje. Tegenwoordig zijn er ook veel combinaties tussen toepassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een bureau én een extra bed. Wil je gebruik maken van het bureau, dan schuif je deze uit. Hetzelfde geldt voor het bed. Ook zie je vaak dat hoogslapers aan de zijkanten opbergmogelijkheden of zelfs een hele kledingkast bieden. Op deze wijze bespaar je optimaal ruimte en biedt de hoogslaper veel mogelijkheden. Het is dus goed mogelijk om een hele kinderkamer in te richten met slechts een hoogslaper.

Voor de kinderkamer zijn we in ieder geval erg gecharmeerd van de hoogslapers van emob. Veel modellen zijn namelijk voorzien van zowel een kledingkast en een bureau. En dat vinden wij vrij uniek! Het bed zelf is misschien wat duurder, maar je bespaart flink op de kosten voor andere meubels.

Kinderen en studenten houden van hoogslapers! 

Heerlijk slapen in de hoogte is voor veel kinderen een ware beleving. Ook het beklimmen van het trapje voelt dagelijks als een avontuur. Feit is nou eenmaal dat kinderen van hoogslapers houden. Wees dus niet verrast als een van je kinderen straks komt pleiten voor een hoogslaper. Hoogslapers zijn hip en leuk. Daarnaast hoef je je omtrent de veiligheid van je kinderen in een hoogslaper geen zorgen te maken. Een hoogslaper heeft namelijk een hekje zodat kinderen er niet uit kunnen vallen. Dit biedt genoeg bescherming. 

Een hoogslaper hoeft echter lang niet altijd slechts voor kinderen te zijn. Omdat een hoogslaper zorgt voor extra ruimte in een kamer, is het onder studenten ook een populaire oplossing. Onder het bed wordt vervolgens vaak een bureau neergezet om aan te studeren. Ideaal! Er zijn overigens veel strakke en minimalistische hoogslapers te vinden die geenszins een kinderlijk uiterlijk hebben. Een hoogslaper is een ware aanvulling voor in een studentenkamer die er voor zorgt dat er genoeg ruimte overblijft. 

De echte functie van een bed komt beter naar voren

Een bed is natuurlijk om in te slapen. Voor velen is de verleiding echter groot om gedurende de loop van de dag meermaals in bed te ploffen. Een paar minuutjes worden al gauw een aantal uren, dit is voor weinig dingen echt goed. Telkens in bed ploffen houdt je immers af van bijvoorbeeld je huiswerk of iets dergelijks. Daarnaast breng je je lichaam erg in de war door telkens weer in bed te gaan liggen. Een hoogslaper neemt deze problematiek weg. Het moeten beklimmen van het trapje vormt een (psychologisch) obstakel. Even in bed gaan liggen doe je dus minder snel bij een hoogslaper. Wanneer kinderen al op jonge leeftijd leren dat een bed niet is om de hele dag in te ploffen, zullen ze hier op latere leeftijd profijt van hebben.

Previous «
Next »