De badkamertrends van 2018

  • Woon
  • maart 3, 2018
  • Comments Off

De badkamertrends van 2018 brengen een aantal nieuwigheden. Als je deze tips zult lezen, denk je misschien ‘ja inderdaad, dit wou ik altijd wel al’. Laat je inspireren, stel niet meer uit en ga ervoor!

De visgraattegels

We zagen vorig jaar al geometrische vormen opduiken in de vorm van zes- of driehoekige tegels. Een andere vorm die we nu zien zijn de visgraat-tegels. Deze worden zowel voor de vloer, de douche als de muren gebruikt. Je kiest ze in een volledig effen uitvoering of in een ontwerp met (wolkjes)structuur, wat nog meer reliëf in het geheel brengt.

Zwart in de badkamer

In 2017 kregen we nieuwe stevige kleuren zoals turquoise blauw, zeegroen en oker geel. Nu krijgen we plots zwart in de badkamer. Dit is wel even wennen! Het wordt hoofdzakelijk met wit gecombineerd, maar sommige die-hards zweren bij een volledig zwarte badkamer! Niet voor iedereen weggelegd maar toch wel heel apart! Wil je toch wat kleur in je zwarte badkamer, dan mag je gerust combineren met naturel hout of een paar accessoires in felle kleuren.

Marmer: een chique uitstraling

Een nieuw materiaal bij de badkamertrends van 2018 is marmer. Dit rijkelijke materiaal is niet langer slechts voor rijke mensen weggelegd. Je ziet het tegenwoordig ook in doorsnee badkamers. Het wordt gekozen voor de muren, de vloer, het plafond en de wasbak. Zelfs kasten en legplanken worden in marmer uitgevoerd. Van chique gesproken!

badkamertrends van 2018

Nissen in de muren

Eén van de meest praktische nieuwigheden in de badkamertrends van 2018 zijn nissen! Je raakt er diverse spullen in kwijt zonder dat je (soms storende) kasten moet voorzien. In de douche zijn ze ideaal voor het plaatsen van je shampoo en douchegel! Nissen zijn een hele vooruitgang in de badkamer!

Natuurlijke materialen

Naast het koele marmer en het stoere zwart kiezen we toch nog altijd voor natuurlijke materialen. Een nieuwigheid is bijvoorbeeld de houtstroken. Ze worden gebruikt om muren, vloeren en ook badkamerkasten te bekleden. Zij brengen een warme sfeer in de badkamer.

Je badkamer: je wellness-ruimte

Als je de badkamertrends van 2018 volgt, dan moet je absoluut je badkamer als leefruimte inrichten. Voorzie een ligzetel, sfeerverlichting, geurkaarsen, planten en decoratie aan de muren.

Previous «
Next »