• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • De nieuwste trends op het gebied van tuinmeubelen

De nieuwste trends op het gebied van tuinmeubelen

  • Woon
  • maart 5, 2018
  • Comments Off

Genieten en relaxen in je tuin

In het lente- en zomerseizoen is het bij mooi en zonnig weer genieten geblazen. Je kunt dan tot in de late uurtjes lekker in de tuin zitten om te relaxen. Bijvoorbeeld om van de zon te genieten, een drankje te doen of lekker te barbecueën met je gezin of vrienden. Niets is er dan fijner als je een comfortabele loungeset in je tuin hebt staan, zodat je je volledig kunt ontspannen op je eigen tuinterras. Maar welke loungesets en tuinmeubelen zijn tegenwoordig helemaal hip?

De nieuwste trends

Wat zijn de grootste trends op het gebied van tuinmeubilair voor het komende seizoen? Houd in elk geval de volgende vijf populaire meubelsoorten in de gaten om jouw tuin mee te decoreren, in stijl te kunnen relaxen en modern en eigentijds voor de dag te komen:

1. Loungesets van outdoor textiel zijn dit seizoen erg gewild. Dit type loungesets heeft een strakke, moderne uitstraling. Roestvrije aluminium frames zorgen voor stabiliteit. Loungesets van outdoor textiel zijn in tal van kleuren, maten en samenstellingen beschikbaar. Ook zijn deze loungesets goed bestand tegen allerlei weersinvloeden. De kussens zijn van spun acryli, een materiaal dat water en vuil afstoot.
2. Als je een wicker loungeset aanschaft, doe je dit seizoen ook helemaal mee met de laatste trends. Een wicker loungeset heeft altijd een luxueuze uitstraling, zijn multifunctioneel en – vergeleken met bijvoorbeeld Rotan meubilair – relatief voordelig in aanschaf en onderhoud.
3. Een populair soort loungeset is dit jaar ook een design loungebank van teakhout. De Indonesische houtsoort teak wordt, vanwege zijn kwaliteiten, steeds populairder. Meubilair van teak is zeer weersbestendig, goed betaalbaar en kleurt na verloop van tijd mooi grijs bij. Kiezen voor een design loungebank van teakhout is dan ook een verstandige zet (en set) voor komend seizoen.
4. Rotan tuinmeubilair behoort ook tot de huidige trends op het gebied van buitencollecties. Omdat rotan stoelen en banken vaak handgemaakt zijn, geven ze jouw terras sowieso al een unieke uitstraling. Verder zijn ze door hun aluminium frames eenvoudig schoon te houden en goed bestand tegen regen en vorst. Je kunt rotan tuinmeubels dan ook het hele seizoen buiten laten staan zonder dat het materiaal verweert of verroest.
5. Industriële tuinsets zijn het momenteel he-le-maal. Als je van moderne, strakke en stoere meubels houdt in je tuin, dan is industrieel design een slimme keuze.

Previous «
Next »