• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Verhuizen? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Verhuizen? Een goede voorbereiding is het halve werk!

  • Woon
  • maart 6, 2018
  • Comments Off

Verhuizen is een karwei waar veel meer bij komt kijken dan je in de eerste instantie zou denken. Een verhuizing bestaat uit veel meer dan meubels van de ene naar de andere locatie vervoeren. Gelukkig is het mogelijk om veel zaken al ruim voor de verhuisdatum te regelen, zodat dit niet allemaal op het laatste moment hoeft. Dit bespaart je veel onnodige stress en zorgen en zo heb je meer tijd en energie om je te richten op het verhuizen van je spullen en het opknappen van je nieuwe woning. Wil je je inboedel zelf van A naar B brengen? Of vind je het fijner om deze klus uit handen te geven? Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van je verhuizing?

Bedenk hoe je de verhuizing wilt gaan aanpakken

Je neemt veel stress bij jezelf weg als je op voorhand duidelijk hebt hoe je de verhuizing wilt gaan aanpakken. Wil je zelf, eventueel met behulp van vrienden, je spullen inpakken en vervoeren? Of wil je deze zaken uitbesteden aan een verhuisbedrijf? Als je zelf verhuizen een gedoe vindt, dan kun je bij demeubeltaxi een busje met vakkundige verhuizers reserveren. Zij vervoeren je spullen op een professionele manier, zodat de kans op beschadiging van je inboedel nihil is. Mocht er onverhoopt toch iets stukgaan, maak je dan geen zorgen. De inboedel is tot € 100.000,- verzekerd. De tijd die je bespaart door niet zelf op en neer te hoeven pendelen tussen je oude en nieuwe woning, kun je gebruiken om bijvoorbeeld je nieuwe huis schoon te maken en te decoreren.

Zaken die je ruim van tevoren kunt regelen

Het opzeggen van voorzieningen, abonnementen en het doorgeven van adreswijzigingen kun je al enkele weken voordat de verhuizing plaatsvindt regelen. Plan eens een dag in om je gas, water en elektra op te zeggen. Je kunt ook dezelfde leverancier behouden. In dit geval geef je aan per welke datum de voorzieningen op het oude adres kunnen stoppen en op het nieuwe adres kunnen worden geleverd. Hetzelfde geldt voor abonnementen op televisie en internet. Stuur adreswijzigingen naar de instellingen waar je mee te maken hebt en naar je familie en vrienden. Ook kun je de spullen die je niet vaak gebruikt alvast inpakken. Als je op de verhuisdag zelf veel wilt bijdragen, dan is het raadzaam om tijdig verlof aan te vragen bij je werkgever en opvang te regelen voor eventuele kinderen en/of huisdieren.

Previous «
Next »