Nieuw huis? Denk aan je ventilatie

  • Woon
  • maart 8, 2018
  • Comments Off

In oude huizen wordt de ventilatie vaak geregeld door de vele kieren in de woning. Wanneer je een nieuw huis hebt, is het heel belangrijk om rekening te houden met ventilatie. Waarom is dit zo belangrijk?

Waarom is ventilatie in huis belangrijk?

Wanneer je woning niet goed geventileerd wordt, kan dit voor problemen zorgen. Zo kun je sneller schimmels in huis krijgen. Ook is het goed mogelijk dat je last krijgt van je gezondheid wanneer je woning niet goed geventileerd wordt. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van benauwdheid, hoofdpijn, verkoudheid en astma. Ook kan huisstofmijt veel beter groeien wanneer de ventilatie in een nieuw huis niet goed is. Veel mensen – en huisdieren – zijn allergisch voor huisstofmijt, dus dit kan eveneens voor grote problemen zorgen. Als laatste kun je de prijs van je woning aanzienlijk verhogen door goede ventilatie en isolatie bij je woning te hebben. Het kan dus ook zeker een financieel voordeel hebben.

Wat voor een ventilatie moet je regelen?

Er zijn talloze vormen van ventilatie die belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een buisventilator. Deze wordt geplaatst tussen twee ventilatiebuizen. Hiermee kan een krachtige ventilatie worden gerealiseerd op bijvoorbeeld de badkamer of in de keuken. Een voordeel is dat zo’n mechanische ventilatie voor weinig overlast zorgt. Wat ook een echte aanrader is om ervoor te zorgen dat je bij je ramen en deuren een ventilatierooster bevestigd. Dit zorgt voor genoeg frisse lucht in huis, maar houdt regen buiten de deur.

Vraag hulp van een specialist

Wanneer je de ventilatie van je nieuwe huis echt goed wilt regelen, is het verstandig om de hulp in te schakelen van een specialist. Er zijn meerdere bedrijven die perfecte ventilatie kunnen regelen. Ook zijn er diverse testen mogelijk om te kijken of jouw woning wel voldoende geventileerd is. Wanneer je een goede ventilatie en isolatie hebt, is de duurzaamheid van je woning zeer hoog en kun je er lang plezier van hebben.

Previous «
Next »