• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Een terrasoverkapping aan een bestaand huis bevestigen

Een terrasoverkapping aan een bestaand huis bevestigen

  • Woon
  • april 22, 2022
  • Comments Off
voordelen terrasoverkapping

Tijd doorbrengen door te ontspannen in de tuin is een geweldig idee. De schittering van het zonlicht of de stromende regen kunnen het echter verpesten. Een terrasoverkapping of veranda plaatsen kan dan dé oplossing zijn. Een overkapping tuin beschermt je niet alleen tegen de hitte en regen, maar accentueert ook je huis en laat het in waarde stijgen. Lees verder om erachter te komen hoe je een terrasoverkapping bevestigt op een bestaande woning.

Meest voorkomende manieren om een ​​terrasoverkapping aan een bestaand huis te bevestigen

Het bevestigen van een terrasoverkapping vraagt ​​om wat technische timmermans kunsten en creativiteit, want er zijn veel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen om dit te verwezenlijken. Moet de terrasoverkapping open zijn, of moet er juist een schuifpui in geplaatst worden. Hoe uitgebreider de terrasoverkapping moet worden, hoe meer werk het uiteraard is.

Tegenwoordig kun je echter wel makkelijk alles wat je nodig hebt bestellen, zonder daarbij dingen over het hoofd te zien. Zo heeft Solundo.nl een configurator op hun website staan, waarmee ze je door het hele proces loodsen, waardoor je niets vergeet in het bestelproces en je ervoor zorgt dat je bestelling compleet is zodat je door kunt werken!

Indien correct geïnstalleerd, zal een terrasoverkapping het huis aanvullen en het hele jaar door extra vermaak bieden voor jou en je gezin. Hieronder noemen we verschillende manieren om een ​​terrasoverkapping te bevestigen op een bestaande woning.

Bevestig het de dragende balk direct aan de gevel, onder de goot. Deze methode is misschien wel een van de meest voorkomende manieren om een ​​terrasoverkapping te bevestigen. Om deze methode uit te voeren, moet je de draagbalk en de gevel versterken door twee spanten in het dak te versterken.

Maak het terras dak een beetje hoger

Dit is bijna dezelfde manier als de eerste methode, maar om de terrasoverkapping iets hoger te maken, moet je de regengoot van het huis verwijderen en de achter goot iets hoger plaatsen. Als de goot is verwijderd, moet je een overdrachts goot van het dak van het huis naar de patio installeren. Hiermee kun je ruim honderd millimeter extra hoogte toevoegen.

Installeer enkele beugels voor meer hoogte

Als je een bepaalde hoogte wilt bereiken, kun je het dak van het terras optillen met enkele beugels. De terrasoverkapping die met enkele beugels wordt verhoogd, vereist een op maat gemaakte ponton kap. Hiermee kun je niet alleen het plafond verhogen, maar biedt het ook verschillende prachtige opties voor de afwerking en de ontspannen sfeer.

Je kunt kiezen voor ondoorzichtige dubbele wandbekleding als je wat natuurlijk licht op het terras wilt krijgen. Als je niet zo van natuurlijk licht houdt en dit wilt blokkeren, kun je de opening tussen de terrasoverkapping en de ponton kap opvullen en de achteropening juist dichten. Om een ​​strakkere en mooiere look te krijgen, kun je wat extra muurbekleding toevoegen. Daarna kun je de beugels van voren afdichten.

Het uiteindelijke doel van het plaatsen van een terrasoverkapping is om je te beschermen tegen de regen en de schittering van het zonlicht. Helaas moet je soms daarvoor de luchtstroom blokkeren.

Verhoog het dak met maximaal 500 millimeter

Je kunt de terrasoverkapping tot 500 millimeter verhogen door de dakrand, boeiboord en goot te verwijderen. Snijd daarna de spanten terug tot aan de muur lijn. Het achterkanaal is direct verbonden met de spant en versterkt. Door deze methode te gebruiken, krijg je een mooie afwerking die is verbonden met de muur lijn.

Previous «
Next »