• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • In enkele eenvoudige stappen een kamer ontwerpen

In enkele eenvoudige stappen een kamer ontwerpen

  • Woon
  • november 9, 2022
  • Comments Off
een kamer ontwerpen

Of je nu niet het budget hebt om een ​​interieurontwerper in te huren of gewoon geniet van het idee om het zelf te doen: een kamer helemaal opnieuw ontwerpen kan intimiderend zijn. Houd er rekening mee dat interieurontwerp meer gevoel is dan wetenschap, en dat er geen vaste regels zijn voor het inrichten van een kamer. Maar als je toch op zoek bent naar een stappenplan, helpen we je hieronder alle stappen te visualiseren die nodig zijn om deze ruimte als een professional te ontwerpen.

Bepaal de sfeer

In plaats van jezelf af te vragen hoe je wilt dat je ruimte er uitziet, kun je jezelf afvragen hoe je wilt dat het aanvoelt, en laat dat je daarbij leiden door kleuren, texturen, meubel keuzes en inrichting. Een lichte en luchtige ruimte moet waarschijnlijk minimaal meubilair en natuurlijke materialen bevatten. Een stimulerende, informele gezinsruimte kan gedurfde kleuren en patronen aan. Door je te concentreren op de sfeer in plaats van op een bepaalde stijl of trend, kun je een eclectische ruimte creëren die bij je past.

Zorg voor inspiratie

Bekijk je favoriete social media kanalen, interieurmagazines, boeken en websites voor inspiratie. Denk na over de plaatsen waar je graag bent en analyseer waarom. Als je van moodboards houdt, maak er dan een. Als je alleen woont, is dit een kans om jezelf wat beter te leren kennen. Als je met andere mensen samenwoont, is het een kans om samen te werken aan een gedeelde ruimte die iedereen in huis leuk zal vinden.

In enkele eenvoudige stappen een kamer ontwerpen

Wees eerlijk

In plaats van te streven naar een ambitieuze visie van hoe je denkt dat jouw leven eruit zou moeten zien, ontwerp de ruimte voor de manier waarop je nu leeft. Als je onstuimige kinderen of huisdieren hebt, kies dan meubelstoffen en oppervlakken die tegen een stootje kunnen. Als je alleen woont en je zelden gasten ontvangt, hoef je geen eettafel voor zes personen aan te schaffen. Als je vanuit huis werkt, verplaats dan dat geïmproviseerde kantoor in de hoek van de woonkamer naar de logeerkamer die alleen tijdens de vakanties wordt gebruikt. En voordat je iets koopt, moet je een realistisch budget opstellen.

Opruimen

Als je aan het opknappen bent, begin dan met het weggooien van alles wat je niet gebruikt of nodig hebt. Als je een lege ruimte helemaal opnieuw ontwerpt, denk dan na voordat je iets koopt. Er is in elke ruimte plaats voor persoonlijke spullen en de dingen die er toe doen, maar een succesvol interieurontwerp begint met het essentiële te omarmen en van daaruit verder te bouwen.

Maak een ontwerp

Er zijn tal van gratis online hulpmiddelen als je een ontwerp voor een kamer wil maken. Schets lay-out ideeën op papier of markeer de plaatsing van meubels met schilderstape om een ​​gevoel van schaal en verkeer te krijgen. Meet de ruimte voordat je een meubelstuk koopt. Meet twee keer. Anders zou je kunnen ontdekken dat de bank die je hebt besteld te groot is om door je voordeur te komen, of te klein voor je woonkamer.

In eenvoudige stappen een kamer ontwerpen

Bepaal een kleurenpalet

Of je het nu neutraal wilt houden of je zinnen hebt gezet op een opvallend kleurenpalet, een duidelijk beeld hiervan zal je helpen een samenhangende look te creëren. Neutrale kamers kunnen worden opgefleurd met accessoires die gemakkelijk kunnen worden verwisseld. Als je hebt besloten dat je kamer groen, roze of blauw moet zijn, kies dan drie complementaire tinten om het interessant te houden. Als je van een volledig witte kamer houdt, kun je door vast te houden aan witte tinten gemakkelijk mixen en matchen!

Lees ook: Vintage en retro of juist landelijk: deze interieur trends maken een comeback

Previous «
Next »