Inspiratie voor jouw vloer

  • Woon
  • augustus 30, 2018
  • Comments Off

De vloer geldt letterlijk als basis voor elke woning, en het is dan ook belangrijk dat je er genoeg tijd en aandacht aan besteedt. Maar wat doe je als je op zoek bent naar een nieuwe vloer en geen idee hebt wat precies de beste keuze zou zijn? Geen eenvoudige opdracht, een vloer kiezen, en wat inspiratie daarvoor is dan ook altijd welkom!

De beste inspiratie voor jouw vloer

Elke woning is anders, en heeft dan ook andere vereisten als het gaat om de vloer. Precies de goede kandidaat vinden is niet altijd eenvoudig, maar dankzij de volgende tips wordt het toch iets makkelijker!

  1. Volg de trends

Een goede manier om je woning een nieuwe look te geven als geheel, is door te kijken naar de huidige trends qua vloeren. Tegenwoordig zijn hele brede vloeren in materiaal als laminaat erg populair, aangezien de look en feel van de woning ermee jeugdiger en opener worden. Ook visgraat vloeren zijn in, en wel om verschillende redenen: eerst en vooral geeft zo’n vloer de kamer een ruimtelijke, frisse indruk – maar tegelijkertijd zorgt het gebruik van hout en geometrische vormen toch ook voor een landelijke sfeer.

  1. Gezellige en natuurlijke kleurenvintage visgraat

Daarbij wordt de dag van vandaag ook steeds vaker gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren – zelfs in een modern interieur. De nadruk ligt meer op het creëren van een huiselijke sfeer dan het teweegbrengen van een strak, sober design. Kleuren als natuurlijk houtbruin, gebroken wit en zwart in verschillende soorten glans komen vaak terug in meubilair en als verf voor de muren, dus waarom zou je ook niet zo’n tinten in je vloer kunnen verwerken?

  1. Uniformiteit én contrast in één

Ten slotte is het een goed idee om de balans te vinden tussen een harmonische sfeer creëren, en toch zorgen voor hier en daar een opvallend elementje. Is je woning bijvoorbeeld gedecoreerd met veel hout en klassieke elementen, dan kan het leuk zijn als je kiest voor een vloer die iets moderner oogt. Anderzijds past een eikenhouten vloer met een robuust design vaak ook in een frisser, strakker interieur. De moeilijkheden zijn oneindig, dus experimenteer er maar op los!

Bovenstaande tips kunnen je zeker en vast helpen om het beste uit je woning te halen, met een vloer die prachtig oogt en duurzaam is. Bekijk meer inspiratie van het Nederlandse vloerenmerk Floer.nl, en geef je woning een extra dimensie!    

Previous «
Next »