• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Garandeer een veilige en verzorgde parkeerplaats door het gebruik van jumboblokken en het ingraven van opsluitbanden

Garandeer een veilige en verzorgde parkeerplaats door het gebruik van jumboblokken en het ingraven van opsluitbanden

  • Woon
  • juli 2, 2020
  • Comments Off
parkeerplaats

Na jaren dromen is het er dan toch eindelijk van gekomen. Je hebt je eigen bowlingbaan gekocht. Via via kwam je er achter dat de eigenaar van de lokale bowlingbaan met pensioen wilde gaan en nog voordat het hoge woord eruit was, zocht jij al contact met hem, geïnteresseerd om zijn zaak over te nemen, met een goede deal voor beiden als gevolg. 

Gelukkig hoeft er niet teveel veranderd te worden aan de zaak. Zowel de banen als de bar en de keuken bevinden zich in perfecte staat en zijn jarenlang goed onderhouden. Je zult hier en daar natuurlijk wel wat aanpassingen doorvoeren aan het interieur om er toch een nieuw karakter en imago aan te geven, maar dat is natuurlijk niet zo’n ingrijpende investering als een complete renovatie doorvoeren.

Jumboblokken vergroten de veiligheid

De enige plek waar je echter wel wat aan wilt veranderen is de bijbehorende parkeerplaats. Je weet je nog goed het nieuws te herinneren van hoe twee jaar geleden een dronken bezoeker toch in zijn auto stapte en met vol gas door de muur heen reed en met twee wielen op de laatste bowlingbaan belandde. De chauffeur was in een keer nuchter, zijn auto total loss en de bowlingbaan moest bijna een maand dicht om de noodzakelijke reparaties aan de muur, leidingen en baan door te voeren. 

Ook de ramkraak van een paar jaar geleden waarbij de voordeur van de zaal eruit werd gereden staat je nog helder bij. Uiteindelijk gingen de dieven er vandoor met wat kleingeld en flessen drank, maar ook toen was de veroorzaakte schade aanzienlijk en werd de bowlingzaal gedurende een aantal weken gesloten. 

Daarom dat je hebt besloten om als eerste aan de slag te gaan op de parkeerplaats. Aan het eind van alle parkeervakken wil je zorgen dat je zogenaamde jumboblokken plaatst. Het klinkt misschien hard, maar je hebt liever dat een auto tot stilstand komt tegen een van deze blokken dan dat ze per ongelijk door de pui of muur heen komen. 

Voor de toegangsdeuren wil je ze ook zeker plaatsen, zodat de mogelijkheid om met een auto nogmaals een ramkraak te plegen nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt. 

Houd bestrating op zijn plaats door het toepassen van opsluitbanden

Om heel eerlijk te zijn kan de hele parkeerplaats wel een opknapbeurt gebruiken. Over de afgelopen jaren zijn de klinkers verschoven en op sommige plaatsen is er meer zand dan steen te zien. Een goed onderhouden zaak is herkenbaar zowel aan de binnen- als de buitenkant realiseer je je, dus daarom is de parkeerplaats de voornaamste plek die een make over nodig heeft. 

Je wilt de nodige plantenbakken plaatsen en mogelijk zelfs wat jonge bomen planten om de parkeerplaats er een stuk vriendelijk uit te laten zien. Je zit er zelfs aan te denken om speciale parkeervakken aan te geven in de nieuw te leggen bestrating, om er zeker van te zijn dat je bezoekers adequaat en probleemloos kunnen parkeren. 
Om er zeker van te zijn dat je bestrating er over een aantal maanden niet opnieuw slordig en slecht onderhouden uitziet, zorg je ervoor dat je aannemer overal opsluitbanden gebruikt. Gaten en kieren tussen de klinkers zijn hierdoor verleden tijd, omdat de opsluitbanden er voor zorgen dat de bestrating wordt opgesloten en geen kant meer op kan. Het onderliggende zand zakt of schuift niet meer weg na een flinke regenbui en alles blijft perfect op zijn plaats. En naast de stukken waar je wilt bestraten, komen de opsluitbanden ook prima van pas bij de gedeeltes waar je juist bomen of planten wilt plaatsen. Ook hier houden ze de twee delen gescheiden, waardoor de contouren mooi strak blijven.

Previous «
Next »