Behang voor op de babykamer

  • Woon
  • februari 22, 2021
  • Comments Off
babykamer behang

Kinderkamer en babykamer behang is altijd populair geweest en is dat nog steeds. Behang voor babykamers voegt namelijk meteen de gewenste sfeer toe en daarnaast wil je voor zo’n kamer iets illustratiefs op de muren, iets vrolijks waar je kind naar kan kijken. En dan maakt het niet uit of het nu om jongenskamer behang gaat of dat van een meisjeskamer. Voor elke smaak is er het juiste behang te vinden. Je kunt ook voor een unisex kamer gaan als je het wat algemener wil houden. Ga voor een kamertje met wolken- of forest behang of juist een meisjeskamer met flamingo- of zwanen behang. Je kunt eindeloos combineren: kies er bijvoorbeeld voor om op de ene muur kinderbehang te plaatsen en op de andere muur een leuke bijpassende muursticker.

Het opvragen van behangstalen

Het valt niet mee om het juiste behang te kiezen als je nog niet precies weet wat je wil. Ben je eenmaal begonnen, dan wil je er natuurlijk niet achter komen dat je toch de verkeerde keuze hebt gemaakt. Het is dan ook erg belangrijk om goed te bedenken wat je wil en je daarbij goed te oriënteren. Een goede oplossing daarvoor is het opvragen van zogenaamde behangstalen. Dit kan eigenlijk bij elke behangspeciaalzaak en ook online kun je dit soort stalen aanvragen bij webshops. Doe dit, want je krijgt een veel beter idee wat een bepaald soort behang doet in een kamer.

Zorg dat de muren niet te druk zijn voor een jonge baby

In de eerste maanden van zijn of haar leven heeft een baby ontzettend veel indrukken die hij of zij allemaal moet verwerken. Dit is iets wat je in je achterhoofd moet houden bij de zoektocht naar kinderbehang. Voor de babykamer kan je daarom kiezen voor een print met een rustgevend zwart-wit silhouet of bijvoorbeeld zachte pasteltinten. Kijk daarom eens naar behang met rustgevende patronen, waardoor de babykamer een veilig en ontspannen plekje wordt. Met het juiste behang fleur je de kinderkamer eenvoudig op. Daarnaast is kinderbehang makkelijk te verwijderen, waardoor je eindeloos kunt variëren en snel een nieuwe look creëert.

Behang kan meer zijn dan alleen wanddecoratie

Naarmate je baby ouder wordt, zal hij of zij steeds meer woorden en dieren gaan herkennen. Hier kun je perfect op inspelen door het behang te veranderen in dieren behang, alfabet behang of een origineel fotobehang dat je kunt laten customizen zoals je wil. Naast dat het behang in de kinderkamer zorgt voor nieuwe indrukken is het ook leuk om te gebruiken voor het vertellen van verhalen. Op die manier wordt het behang plots meer dan slechts een wandversiering.

Vlies behang

Tegenwoordig zijn de meeste rollen behang, vliesbehang. Dit behang is gemakkelijk aan te brengen ook weer gemakkelijk te verwijderen. Je smeert de muur in met lijm en het behang kan erop worden geplakt. Je hebt hiervoor geen behangtafel nodig!

Het vintage vliesbehang kan een lastigere taak zijn, maar samen met iemand die veel ervaring met behangen heeft, moet het goed te doen zijn. Dit vintage behangpapier scheurt namelijk sneller, moet je wel op een behangtafel inlijmen, in tegenstelling tot normaal vliesbehang. Daarnaast moet je dit vintage behang laten intrekken en het krimpt dan ook nog eens op de muur. Het effect van zo’n vintage behang is echter groot en dus zeker de moeite waard. De originaliteit en het vleugje nostalgie dat het uitstraalt zijn erg mooi en niet te vergelijken met iets anders. 

Previous «
Next »