• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Wat heb je aan een traplift en hoe kun je een goed model uitkiezen?

Wat heb je aan een traplift en hoe kun je een goed model uitkiezen?

  • Woon
  • september 30, 2019
  • Comments Off
traplift tips

Een behoorlijke vlucht: trapliften worden steeds vaker gekocht of gehuurd

De verkoop én verhuur van trapliften voor particulieren in Nederland heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht genomen. Een toenemend aantal mensen die op leeftijd komen, kiezen ervoor om een traplift in huis te laten installeren. Volkomen terecht, want een traplift zorgt ervoor dat de levenskwaliteit van ouderen mensen op peil kan blijven. Doordat ze langer thuis kunnen blijven wonen en niet naar een seniorenwoning of seniorenflat hoeven te verhuizen. Ideaal toch, zo’n traplift? Maar welke voordelen hebben trapliften nog mer? Wat zijn de mogelijkheden op dit gebied en hoe ga je verstandig en slim om met de aankoop of huur van een traplift?

Trapliften: diverse voordelen waar je als particulier van profiteert

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van trapliften is de vele opties die er qua modellen en formaten zijn. Voor elk soort woning, hoe krom de trap misschien ook loopt, is dan ook wel een passende traplift te vinden. Daarbij heb je als consument de keuze uit huurtrapliften en kooptrapliften. Huren is een optie, maar eigenlijk allen profijtelijk als je een traplift minder dan twee jaar nodig hebt. Bijvoorbeeld als jijzelf, je partner of iemand anders in je gezin in een kort revalidatieproces zit. Kopen is vooral aan te raden als je als senior thuis wilt blijven wonen. Hierbij is het niet per se nodig om een compleet nieuwe traplift te kopen, want er zijn ook gebruikte en goed betaalbare tweedehands exemplaren beschikbaar. Oriënteer je daarom goed voor je keuze maakt uit de beschikbare trapliften.

Trapliften voor smalle, rechte en gedraaide trappen

Sommige mensen denken dat ze thuis zo’n bijzondere trap hebben, dat de installatie van een traplift onmogelijk is in hun situatie. Gelukkig is dit nagenoeg nooit het geval en kan elk soort trap van een goede lift worden voorzien. Er zijn specifieke trapliften voor smalle trapgaten beschikbaar, maar ook uitvoeringen voor rechte en gedraaide trapgaten. Een traplift voor een rechte trap is natuurlijk het voordeligste, omdat de rails dan recht aangelegd kan worden. Heb je een trap met bochten erin, dan ben je vaak enkele duizenden euro’s extra kwijt voor de aanleg omdat die installatie dan meer maatwerk vereist.

Oriënteer je online

Wil je een goede keuze maken qua kleuren en modellen trapliften is het is het slim om je via een betrouwbare aanbieder online goed te oriënteren. Vraag enkele offertes op, zodat je de voor jouw beste prijs-kwaliteit verhouding kunt krijgen. Succes alvast en geniet alvast van het langer thuis kunnen wonen.

Previous «
Next »