• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • 4 redenen om voor solar tuinverlichting te kiezen

4 redenen om voor solar tuinverlichting te kiezen

  • Woon
  • mei 17, 2021
  • Comments Off
tuinverlichting

Heb je weleens van solar tuinverlichting gehoord? Deze vorm van verlichting, waarbij de lampen gaan branden door gebruik te maken van zonne-energie, wordt steeds populairder. En dat is niet zomaar! In deze blog zetten we 4 redenen op een rijtje waarom ook jij het gebruik van dit soort tuinlampen zou moeten overwegen.

1. Lagere energierekening

Budgetproof je tuin verlichten? Kies dan voor solar tuinverlichting! Een van de grootste voordelen hiervan is namelijk dat je gegarandeerd een hoop geld bespaart. Normaal gesproken wordt er netstroom gebruikt om te zorgen dat de lampen licht produceren. In het geval van solar tuinlampen wordt er echter gebruikgemaakt van zonlicht. Geïntegreerde zonnepanelen vangen het zonlicht op, wekken hiermee elektrische energie op en zorgen er op deze manier voor dat de batterij van de lamp opgeladen wordt. Omdat er geen netstroom nodig is, hoeven er dus ook geen extra energiekosten gemaakt te worden. Zo levert dit direct een fikse besparing op je energierekening op. 

2. Makkelijk te installeren

Ga je nieuwe tuinverlichting kopen, maar weet je dat je niet zo’n held bent met het aanleggen hiervan? Ook dan kan solar tuinverlichting een uitkomst zijn. Bij normale lampen moet je rekening houden met de bekabeling en dit vaak zelfs ondergronds aanleggen. Dit kan een lastige klus zijn. Met solar tuinverlichting heb je hier geen last van. Er is immers geen netstroom nodig voor lichtproductie, dus hoef je de lampen ook niet aan te sluiten aan het stopcontact. Zo is de installatie een stuk makkelijker, maar win je hiermee ook aan flexibiliteit: je kunt de lampen gewoon daar plaatsen waar jij ze graag ziet, zonder rekening te hoeven houden met verlengkabels, stroomvoorzieningen en andere benodigdheden. Ook installeren zonder een installateur in te schakelen is mogelijk, zelfs als je twee linkerhanden hebt.

3. Beter voor de wereld

Is duurzaamheid voor jou een belangrijk begrip? Tuinverlichting op zonne-energie is dan dé oplossing voor in de tuin. Hiermee wordt er immers gewerkt met groene energie, en zo hoeft er geen extra (grijze) energie opgewekt te worden. Dit is een proces waarbij normaal gesproken veel fossiele brandstoffen vrijkomen, die belastend kunnen zijn voor de aarde. Door voor solar tuinverlichting te kiezen zorg je voor een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot.

4. Altijd verlichting, ook tijdens stroomstoringen

Stroomstoring? Met solar tuinlampen is jouw tuin dan alsnog verlicht. Er is immers geen netstroom nodig, maar zonlicht. Ook als de stroom om welke reden dan ook wegvalt, wordt jouw tuin dus nog gewoon van verlichting voorzien. En zelfs op een grijze en grauwe dag is dit zo. Hoewel het rendement misschien wel iets lager wordt, zorgt de felheid van het daglicht er alsnog voor dat de batterij (deels) opgeladen wordt, zelfs als de zon niet eens brandt.

In deze blog hebben we onze vier belangrijkste redenen om direct voor solar tuinverlichting te kiezen uitgelegd. Voor iedereen die geld wil besparen, duurzaamheid belangrijk vindt, twee linkerhanden heeft of áltijd op de verlichting wilt kunnen rekenen; solar tuinlampen zijn de beste keuze voor jou!

Previous «
Next »