• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Wat voor type wijnkoelkast past bij jouw woning?

Wat voor type wijnkoelkast past bij jouw woning?

  • Woon
  • oktober 31, 2022
  • Comments Off
wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is een luxe kast waarin jouw wijn in topconditie wordt bewaard. Dit maakt het een musthave voor wijnverzamelaars en mensen die in moderne/nieuwere huizen wonen. Wijnkoelkasten komen in verschillende soorten en maten. De kleuren, vorm en inhoud kunnen een hoop van elkaar verschillen. Er is dus niet iets als één beste wijnkoelkast. Wat de beste optie is voor jou en jouw woning, hangt helemaal van woonomgeving af. Er zijn echter wel tips die je kan gebruiken om de beste keuze voor je huis te vinden. In dit artikel staan een paar van zulke tips die jij kan gebruiken om de allerbeste keuze voor je woning te maken!

Bouwstijl

Overweeg allereerst de bouwstijl van je huis. Is het huis kwa architectuur, de kwaliteit van de muren en andere opzichten, relatief oud? Dan is het beter om een kleinere wijnkoelkast te kiezen die niet heel erg uit staat in jouw woonruimte. Het is namelijk niet mooi om een gigantische, moderne wijnkast in het midden van je huis te hebben als de rest van het huis vooral bestaat uit antieke spullen en verweerde muren. Je kan natuurlijk ook wat renoveren aan je huis zodat de luxe wijnkast er wel mooi tussen past! Of dit een realistische optie is voor jou, is compleet van jezelf en je financiële situatie afhankelijk. 

Je wijncollectie

Dit is het hart en de ziel van je wijnkast: de wijn die in de kast gaat. Vele mensen kopen een kast, niet kijkend naar hun collectie. Dit is echter zonde! Je kan namelijk een bepaald thema of kleurenpatroon handhaven met je wijnkast, je collectie en de rest van het huis als je dit wel overweegt. Als je collectie bijvoorbeeld voornamelijk bestaat uit rode wijn uit italiaanse wijnstreken, zal de inhoud van de kast dus donkerder zijn in tegenstelling tot als het gevuld was met witte wijn. Je kan dan een kast kiezen met wat lichtere kleuren om een mooi contrast te vormen met de inhoud. Ook de rest van je woonruimte kan je gebruiken om dit contrast uit te breiden en te versterken. Aan de andere kant kan je dubbelop het donkere thema gaan, en bewust kiezen voor een hele donkere kast met een donkere inhoud. Misschien houdt je wel van een donkere woonruimte. Dit is allemaal heel persoonlijk natuurlijk, dus de uiteindelijke beslissing ligt bij jezelf. 

Formaat

Uiteindelijk moet je kijken naar de grote van de wijnkast die je wilt aanschaffen. Als jij woont in een klein appartement met weinig ruimte, is het een beter idee om een kleine wijnkoelkast aan te schaffen dan een gigantische wijnkast die de helft van je woonruimte in beslag neemt. Aan de andere hand heb je misschien juist een hele kamer in je appartement toegewijd aan het bewaren van wijn. Dan is het juist wel een goed idee om een zo groot mogelijke wijnkast te halen. Als je deze punten in overweging neemt tijdens het kopen van je wijnkast, zal dat de stijl van je woonruimte een groot plezier doen!

Previous «
Next »