Tips voor leuke decoraties aan je muur

  • Woon
  • november 10, 2022
  • Comments Off
leuke wanddecoraties

Als de muren van je woonkamer er vrij kaal uitzien, wachtend om gevuld te worden met unieke kunstwerken, wandkleden en andere accessoires, is het nu tijd om verder te lezen, want in dit artikel geven we je unieke ideeën voor muurdecoratie voor de woonkamer. Vergeet niet om te kopen wat je aanspreekt in plaats van een stuk te kopen omdat het een leegte opvult. Lees snel verder, want de inspiratie wacht!

Wandpanelen

Zogenaamde 3D wandpanelen zijn erg populair op het moment. Dit soort panelen geven een ruimte een luxueuze uitstraling en je haalt er iets echt speciaals mee in huis. Ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende designs. Niet alleen werkt een 3D wandpaneel voor de esthetiek in een ruimte, maar deze kan ook gebruikt worden om een ruimte minder hol te laten klinken. Praktisch én mooi dus!

Een sportuitrusting aan de muur

Laat je inspireren door de sportobjecten om je heen en die je gebruikt hebt en laat deze zien door ze strategisch tegen een blinde muur in de woonkamer te zetten of op te hangen. Dit kan een surfplank zijn die gebruikt wordt voor een casual wanddecoratie maar bijvoorbeeld ook een oud tennis racket.

Alternatieve kunst ophangen

Kies in plaats van een traditioneel schilderij voor iets dynamisch, zoals een sculptuur die je boven de open haard plaatst. Hoewel het een felbegeerde plek in de woonkamer is, wordt de ruimte boven de schoorsteenmantel vaak onderbenut. Denk erover na om op deze plek iets artistieks en interessants te hangen.

Ga voor grote schilderijen

Hang een groot schilderij op een lege muur in je woonkamer om de ruimte een opvallend visueel element te geven: hoe groter het stuk, hoe groter het statement. Een hoog schilderij past bijvoorbeeld perfect op een smalle muur bij een deuropening. Dit kan de woonkamer diepte en contrast geven.

Creëer een galerijmuur

Als je graag meerdere foto’s en illustraties wil ophangen, maak dan een georganiseerde galerij door ingelijste kunst perfect uitgelijnd op te hangen. Zorg ervoor dat je exacte metingen uitvoert, zodat er gelijke ruimte is tussen elk frame. Of je nu kiest voor een kleine of grotere hoeveelheid kunst om mee te werken, het is een perfecte oplossing om een muur er interessanter uit te laten zien.

Gebruik tegenover elkaar liggende muren

Hang schilderijen, prenten of foto’s aan twee tegenover elkaar liggende muren om een smaakvolle look te krijgen. Ga voor gedurfd met twee totaal verschillende kunstwerken, of creëer een samenhangende look door werk van dezelfde kunstenaar, hetzelfde medium of dezelfde kleurstelling op te hangen. 

Previous «
Next »