• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Welke BBQ artikelen zijn de investering waard?

Welke BBQ artikelen zijn de investering waard?

  • Woon
  • februari 27, 2022
  • Comments Off
barbecue gereedschap

De dagen worden langer, de eerste voorjaarsbloemen laten zich alweer zien. Voor velen begint het dan te kriebelen. Het einde van de winter nadert! Dit betekent dat binnenkort het barbecueseizoen weer van start kan gaan. Tijd om alles vast op orde te brengen. Maar welke accessoires zijn nu echt onmisbaar?

Waar te beginnen?

Bij het zoeken naar geschikte accessoires kan het voorkomen dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod is flink en wordt jaarlijks groter. Vanwege de ontdekking van velen dat je naast vlees ook prima andere gerechten op het rooster klaar kunt maken, is de barbecue populairder dan ooit. Inmiddels zijn ze in allerlei modellen te krijgen. Een tafelmodel, op houtskool of gas, een wegwerp variant of zelfs een complete buitenkeuken. Een ding is zeker, elk type barbecue verdient een aantal standaard accessoires.

Basis accessoires

De meest bekende tool voor de barbecue is de tang. Deze is geschikt voor alle soorten vlees, vis en groente. Naast de tang wint ook de spatel aan populariteit, vooral in combinatie met de diverse grillplaten. Met name voor vis kan een spatel de voorkeur hebben boven een tang. Voor grotere stukken vlees of zelfs een volledige kip zijn er diverse braadspitten te verkrijgen. En wat denk je van gevogeltestomers of grillkorven? De mogelijkheden zijn eindeloos, zeker bij gebruik van een buitenkeuken. Ook voor de kok is er keuze in overvloed. Een barbecue schort beschermt de kleding en speciale hittebestendige barbecue wanten of -handschoenen beschermen de handen.

Aansteken van de houtskoolbarbecue

Het aansteken van een houtskoolbarbecue is voor velen iets wat als een uitdaging gezien wordt. Met een barbecue starter is dit verleden tijd. Je vult de koker met kolen, legt een paar aanmaakblokjes onder de koker, steekt die aan en vervolgens wacht je tot de kolen gaan gloeien. Dan zijn ze klaar voor gebruik en kun je ze in de barbecue gooien. Vanwege het schoorsteeneffect is deze methode doorgaans sneller dan het aansteken van de kolen als ze al in de barbecue liggen.

De schoonmaak

Voor de schoonmaak na het grillen zijn er mogelijkheden te over. Een speciale staalborstel, al dan niet in combinatie met een barbecuereiniger, maakt het rooster eenvoudig schoon na gebruik. Ook zijn er lekbakjes verkrijgbaar waarmee de grootste hoeveelheid van het braadvet opgevangen wordt. Een barbecue hoes beschermt de barbecue wanneer deze niet in gebruik is.

Waarmee beginnen?

Kortom, welk type barbecue je ook hebt, accessoires komen altijd van pas. Begin met een tang, een barbecue starter en een staalborstel. Bekijk daarna wat je nog meer wilt gebruiken. Aan keuze geen gebrek. Een goed barbecueseizoen gewenst!

Previous «
Next »