Genoeg ideeën voor uw raamdecoratie?

  • Woon
  • oktober 10, 2017
  • Comments Off

De finishing touch van de inrichting wordt veelal bepaald door de keuze van uw raamdecoratie. Van shutters en rolgordijnen tot plisségordijnen of jaloezieën, uw keuze voor raamdecoratie is zeer bepalend voor de sfeer in huis. Dat geldt niet alleen voor de kleur die u uitkiest, maar ook voor het materiaal waar de decoratie van gemaakt is. Als u kiest voor rustige, naturel tinten dan zorgt dat voor een rustig interieur. Zo staan houten jaloezieën prachtig in een interieur met veel natuurlijk tinten als wit, beige en bruin. Maar houdt u meer van kleur en expressie, dan is een rolgordijn of plisségordijn in een vrolijk tint of dessin een waardevolle aanwinst voor uw smaak. Kleur staat voor levendig en speels. Het kan uw huis een jong en modern tintje geven. Het staat bovendien bijzonder smaakvol als de kleur van uw raamdecoratie terugkomt in een kleur verwerkt in uw bank of kussens. Een mooi kleurenpalet zorgt voor rust en eenheid in de kamer. Een geheim wapen van menig interieurspecialist.

Hoeveelheid licht en warmte

Niet alleen de sfeer van uw raamdecoratie is belangrijk maar ook de functionaliteit. Hoeveel licht en warmte wilt u binnenlaten? Zo zijn er van die hete zomerdagen waarop u de warmte en het felle zonlicht wilt weren. Dan zijn houten of aluminium jaloezieën een perfecte methode om dit binnenvallende zonlicht te filteren. Of bijvoorbeeld verduisterende rolgordijnen, die ieder spatje zon buiten kunnen houden. En ook de kou kunt u voor een groot deel buiten houden met de juiste raamdecoratie. Maar ook de mate van privacy kan belangrijk voor u zijn. Raamdecoratie als jaloezieën of duo rolgordijnen zijn hiervoor ideaal. Ze zorgen voor absolute privacy maar geven voldoende uitzicht naar buiten. U past ze precies aan op uw wensen en het tijdstip van de dag, zodat u zeker weet dat niemand zo maar naar binnen kan kijken.

Isolatie

Verder heeft de juiste raamdecoratie ook nog een isolerende werking. Het kan al gauw een paar graden schelen wat prettig is voor uw energiekosten. Vooral grote raampartijen zorgen voor een grotere kans op warmteverlies. Denk maar eens aan schuifpui die even openstaat.

Het loont deze zeker om goed na te denken over uw raamdecoratie. Niet alleen voor de sfeer maar ook voor alle bijkomende eigenschappen.  

 

Previous «
Next »