• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Bloem boeketten: waarom kunstbloemen het overwegen waard zijn!

Bloem boeketten: waarom kunstbloemen het overwegen waard zijn!

  • Woon
  • februari 27, 2022
  • Comments Off
kunstbloemen

Iedereen is het er wellicht over eens dat planten en bloemen bijdragen aan een gezellig interieur. Maar bijlange niet iedereen heeft groene vingers. Geen nood, daar bestaat een oplossing voor. Tegenwoordig bestaan er kunstbloemen die net zo echt ogen als echte bloemen. Bovendien hebben ze nog een hele resem andere voordelen. Lees je even mee?

Handig

Zijden bloemen moet je nooit water geven. Je hebt dus ook nooit meer last van waterkringen op je mooie vaas en onaangename geurtjes door verwelkende stelen en bladeren. Praktisch toch? Je boeket kunstbloemen vergt geen onderhoud. Bloemen verwijderen en blaadjes plukken behoren tot het verleden. En zelfs wanneer je enkele weekjes op vakantie bent geweest, verwelkomen je zijden bloemen jou in al hun pracht.

Duurzaam

Echte bloemen verwelken al snel. Kunstbloemen echter gaan jaren en jaren mee. Ze zorgen zowel door hun fabricagemethode als door hun lange levensduur voor een pak minder belasting op het milieu. En laat aandacht voor het milieu nu net dé trend zijn van de 21ste eeuw. Wil je voor jezelf eens de vergelijking maken en zien wat zijden bloemen voor jou in petto hebben? Neem dan online een kijkje op een website van een gespecialiseerd aanbieder zoals flowercrush.nl.

Gezond

Echte bloemen kunnen lekker ruiken. Maar soms kan de geur echt té sterk zijn. En o wee wanneer iemand in huis een allergie heeft. Echte bloemen en hooikoortslijders, nee, dat is geen goede match. Kunstbloemen echter hebben geen pollen en stuifmeel, waardoor werkelijk iedereen ervan kan genieten, inclusief je huisdieren.

Niet kieskeurig

Ook al meegemaakt dat een echte plant het wél goed doet in de hall, maar niet in de woonkamer, de plaats waar je hem net het liefst zou hebben? Planten en echte bloemen hebben hun eigen willetje, kunstbloemen totaal niet. Dus ja, ook in je badkamer staat je zijden boeket mooi en ook in een ruimte met alleen maar kunstlicht doen je kunstbloemen het goed.

Goed voor de portemonnee

Een zijden boeket goedkoop? Ik zie je al de wenkbrauwen fronsen. En toch is het waar. Een boeket kunstbloemen is uiteraard duurder dan hetzelfde boeket verse bloemen. Maar vergeet niet dat het verse boeket na twee weekjes reeds in de vuilnisbak verdwijnt en je x-aantal boeketten per jaar moet kopen om steeds bloemen in huis te hebben. De aankoop van een zijden boeket is eenmalig, waardoor je al snel geld uitspaart. Bekijk het dus als een investering op lange termijn, eentje waarvan je zeker geen spijt krijgt.

Previous «
Next »